Blockchain Stories
Crypto mining vormt nationale veiligheidsrisico
Bitcoin Mining Nieuws

Crypto mining vormt nationale veiligheidsrisico

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Senator Elizabeth Warren, een bekende criticus van blockchain technologie en cryptocurrencies, heeft opnieuw alarm geslagen over de nationale veiligheidsrisico’s die worden veroorzaakt door crypto mining operaties in de VS.

Warren anti crypto standpunt

Volgens de senator zouden vijandige buitenlandse mogendheden deze mining bedrijven kunnen gebruiken om de Amerikaanse militaire activiteiten te bespioneren, wat een aanzienlijke bedreiging voor de nationale veiligheid zou vormen. 

Tijdens een hoorzitting van de Senaatscommissie voor Banken, Huisvesting en Stedelijke Zaken zei Warren:

In toenemende mate bouwen buitenlandse bedrijven crypto mining faciliteiten op Amerikaanse bodem. Deze mining zijn eigenlijk magazijnen vol computers die crypto transacties verwerken en nieuwe crypto tokens produceren.

Bron: Senator Elizabeth Warren

Ze voegde eraan toe:

Ze zijn luid, ze worden heet, en ze verbruiken enorm veel elektriciteit, wat het elektriciteitsnet kan laten uitvallen. Daarom hebben veel landen cryptomining verboden, waardoor meer buitenlandse bedrijven zich hier in de Verenigde Staten vestigen.

Bron: Senator Elizabeth Warren

Niet de eerste keer!

Dit is niet de eerste keer dat Warren de crypto industrie aanvalt. Op 29 mei benadrukte ze in een gezamenlijke brief met Senator William Cassidy updates van drugsbestrijding instanties over de rol van cryptocurrency in de illegale fentanyl markt. 

Haar laatste verklaring onderstreept haar voortdurende inspanningen om cryptocurrencies aan criminele activiteiten te koppelen en benadrukt haar standpunt over de noodzaak van strenge regelgeving.

Tijdens de hoorzitting verwees Warren ook naar een rapport van Inca Digital uit maart 2024. Ze zei:

Eén derde van de crypto mining faciliteiten in de VS is eigendom van burgers van de Volksrepubliek China, inclusief mensen met directe banden met de Chinese regering.

Bron: Senator Elizabeth Warren

Crypto community tegen Warren?

De community blijft niet stilzitten in de strijd tegen Warren. De oprichters van Gemini, Cameron en Tyler Winklevoss, bekend als de Winklevoss tweeling, hebben een belangrijke politieke stap gezet door elk $500.000 in Bitcoin (Ticker: BTC) te doneren aan de campagne van John Deaton. 

Deze bijdrage, die neerkomt op 16 BTC of $1 miljoen, is bedoeld om Deaton te helpen in zijn uitdaging tegen de Amerikaanse senator Elizabeth Warren.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Winst Bitcoin handelaren daalt 25%, BTC liquiditeit erg laag

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu