Blockchain Stories
Zal ETH 90% stijgen nadat de ETF is gestart?
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Zal ETH 90% stijgen nadat de ETF is gestart?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ethereum (Ticker: ETH) daalde van $3.500 naar $3.000, twee dagen na de lancering van de Amerikaanse spot ETH ETF, wat een daling van ongeveer 8% is. 

Het stond iets boven de $3.200 tijdens het moment van schrijven. Een markt waarnemer, Croissant, beweerde dat de prijsactie van ETH na de ETF lancering het patroon van Bitcoin (Ticker: BTC) volgde nadat de Amerikaanse spot BTC ETF’s in januari live gingen. 

Als deze correlatie aanhoudt, zou ETH volgens de analist in twee weken kunnen dalen naar $2.700 voordat het met 90% stijgt.

Ethereum volgt exact hetzelfde traject als Bitcoin na de goedkeuring van de ETF. -8% ($3142) twee dagen na goedkeuring, -20% ($2750) twee weken na goedkeuring, +90% ($6550) twee maanden na goedkeuring.

Bron: Croissant

Dit zou betekenen dat ETH tegen september $6.500 zou kunnen bereiken, een stijging van meer dan 90% in twee maanden. Ter perspectief: BTC daalde van $48.000 naar $40.000 na de lancering van de BTC ETF. 

Twee maanden later explodeerde het grootste digitale asset naar $73.000 in maart. Een andere gerenommeerde analist, Crypto Kaleo, was het eens met deze voorspelling.

Kan ETH 90% stijgen en $6.500 bereiken op korte termijn?

Het is echter belangrijk op te merken dat correlatie niet altijd gelijk staat aan causaliteit. Met andere woorden, dat ETH het BTC patroon na de ETF volgt, betekent niet noodzakelijk dat het resultaat hetzelfde zal zijn. 

Dat gezegd hebbende, zoals de meeste analisten hebben voorspeld, zou ETH kunnen profiteren van verwachte rente verlagingen door de Fed in september. Dit zou alle risicovolle assets, inclusief crypto, kunnen stimuleren.

Ondertussen heeft ETH het slechter gedaan dan BTC in de week van zijn spot ETF debuut, zoals blijkt uit de ETHBTC ratio die met meer dan 5% daalde op wekelijkse basis ten tijde van het schrijven. Een daling onder het middenbereik niveau rond 0.045, zou ETH verder kunnen verzwakken ten opzichte van BTC. 

image 116
Bron: TradingView

Volgens Andrew Kang van Mechanism Capital was er een groot risico dat ETHBTC zou dalen naar 0.04 of lager, wat het onaantrekkelijk zou maken als hedge.

Op dat punt (onder 0.04 ETHBTC), geloof ik niet dat $ETH nog interessant zal zijn als hedge.

Bron: Mechanism Capital

Het risico waar Kang naar verwees, waren de netto uitstromen van de Amerikaanse spot ETH ETF’s in de afgelopen twee dagen. De producten zagen uitstromen van $130 miljoen en $150 miljoen op 24 en 25 juli, voornamelijk gedreven door de uitstroom van Grayscale’s ETHE. 

Daniel Yan van Kryptanium Capital was echter hoopvol dat het niveau van 0.045 de daling van ETHBTC zou verlichten. De jury is er nog niet uit of ETHBTC verder zal dalen.

In de tussentijd, volgens CryptoQuant hoofdonderzoeker JA Maartunn, zou een overtuigende bullish ommekeer voor ETH kunnen gebeuren wanneer er sterke vraag komt van Amerikaanse investeerders. 

image 116 1
Bron: CryptoQuant

Ten tijde van het schrijven was de vraag uit de VS nog laag, zoals blijkt uit de lage Coinbase Premium Gap.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Winst Bitcoin handelaren daalt 25%, BTC liquiditeit erg laag

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu