Blockchain Stories
Wanneer komt Changpeng Zhao (CZ) vrij uit de gevangenis?
Binance Crypto Exchange Nieuws

Wanneer komt Changpeng Zhao (CZ) vrij uit de gevangenis?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Deze week verspreidde zich op sociale media het nieuws dat Changpeng Zhao (CZ), oprichter van Binance, op 30 augustus vrij zou komen uit de gevangenis. De vreugde was echter van korte duur, aangezien dat helemaal niet klopt. CZ zal niet op die datum worden vrijgelaten.

Misverstanden rond de gevangenisstraf van CZ

Op 30 april werd CZ door de Amerikaanse districtsrechter Richard Jones veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf. De rechter adviseerde Seatac, een federaal detentiecentrum in Seattle, als locatie voor zijn detentie. Veel mensen dachten dat CZ meteen die dag naar Seatac ging, wat een vrijlating op 30 augustus zou betekenen.

De werkelijkheid is echter anders. De advocaten van Changpeng Zhao werkten hard om ervoor te zorgen dat hij nog enkele weken vrijheid kreeg. Hierdoor kon CZ pas later in mei beginnen met zijn straf.

Op 16 mei was CZ nog steeds niet in hechtenis genomen door het Bureau of Prisons. Pas enkele dagen later werd een overeenkomst bereikt over een late instapdatum in mei. Volgens de huidige gegevens van het Bureau of Prisons is CZ niet in Seatac, maar in het Federal Correctional Institution Lompoc II, een laag-beveiligde federale gevangenis drie uur ten noorden van Los Angeles.

Op welke datum komt CZ echt vrij?

Gezien de huidige situatie zal CZ niet op 30 augustus vrij komen uit FCI Lompoc II. Zijn verwachte vrijlatingsdatum is nu vastgesteld op 29 september, tenzij er nog veranderingen plaatsvinden.

Het Vijfde Amendement van de Amerikaanse Grondwet garandeert het recht op een eerlijk proces voor iedereen in de VS, inclusief niet-burgers zoals CZ. Deze rechten omvatten de unieke aspecten van CZ’s gevangenisstraf, zoals zijn latere ingang na de veroordeling, de keuze voor een lager beveiligde faciliteit en eerdere vertragingen tijdens de rechtsgang.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Stijgende vraag naar Bitcoin drijft koers richting $70K doelstelling

Julian Smits

XRP prijs kan stijgen ondanks onzekere marktomstandigheden

Julian Smits

AI doet gunstige Halloween Bitcoin voorspelling

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu