Blockchain Stories
Robert Kennedy’s $622 miljard Bitcoin reserves 
Bitcoin Nieuws Regulatie

Robert Kennedy’s $622 miljard Bitcoin reserves 

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin reserves zijn weer in de schijnwerpers nu de politieke temperaturen in de VS oplopen. Dit keer heeft een andere Amerikaanse presidentskandidaat, Robert F. Kennedy, zijn interesse in BTC als reserve activum uitgesproken. 

Kennedy, een presidentskandidaat met een onafhankelijk ticket, onthulde recentelijk dat hij pro Bitcoin is. Net als zijn rivaal Trump staat hij achter het idee om Bitcoin reserves op de balans van de Federal Reserve te hebben. Bovendien heeft Kennedy een ambitieus idee dat, indien uitgevoerd, een interessante ontwikkeling voor de crypto markt zou zijn.

Kennedy’s Bitcoin visie

Kennedy verklaarde naar verluidt dat, als hij wordt gekozen, hij de Federal Reserve zal aanmoedigen om Bitcoin te kopen. Hij onthulde dat een van zijn doelen tijdens zijn ambtstermijn zou zijn om ervoor te zorgen dat de VS genoeg Bitcoin opbouwt om overeen te komen met haar goudreserves. Zo zegt hij:

 Ik zou willen dat de federale overheid begint met het kopen van Bitcoin en tijdens mijn ambtstermijn uiteindelijk een equivalent bedrag aan #Bitcoin heeft als dat we goud hebben.

Bron: Kennedy

$622 miljard aan Bitcoin reserves?

De laatste update over de Amerikaanse goudreserves suggereert dat het land ongeveer 8.133 ton goud bezit. Een kilogram goud werd op het moment van schrijven geprijsd op $76.708. 

Kortom, de totale waarde van het goud dat de VS bezit is ruwweg $622 miljard. Bitcoin had een marktkapitalisatie van $1.320 miljard op het moment van schrijven en een extra $622 miljard zou dat cijfer verhogen tot meer dan $1.640 miljard. 

Dit zou Bitcoin een prijskaartje geven van meer dan $82.000 en een volledig verwaterde prijs van ongeveer $78.000. Dit zou het geval zijn, aangenomen dat de enige liquiditeit die op dat moment in Bitcoin stroomt van de overheid zou komen. 

In werkelijkheid zou de vraag naar Bitcoin van de Amerikaanse overheid waarschijnlijk ook meer vraag wereldwijd aanmoedigen. Daarom zou er mogelijk meer liquiditeit in de cryptocurrency vloeien.

Wat zijn de kansen?

De kans dat Bitcoin een asset van de Amerikaanse Federal Reserve wordt, is nu groter dan ooit tevoren. Voornamelijk gedreven door politieke aspiraties, heeft ook Trump interesse getoond om die weg in te slaan. 

Hoewel dit alles binnen het rijk der mogelijkheden blijft, zijn de kansen op gunstige beleidsmaatregelen en uitkomsten voor Bitcoin in de komende jaren veelbelovend. Politiek draait echter ook om beloften die vaak niet worden nagekomen. Daarom is er geen garantie dat FED Bitcoin reserves ooit realiteit zullen worden.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Winst Bitcoin handelaren daalt 25%, BTC liquiditeit erg laag

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu