Blockchain Stories
Heeft Donald Trump Bitcoin gered? De stijging van BTC naar $67k
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Heeft Donald Trump Bitcoin gered? De stijging van BTC naar $67k

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de afgelopen weken heeft Bitcoin (Ticker: BTC) samen met de bredere cryptomarkt een aanzienlijke verbetering in reputatie en sentiment ervaren. 

Deze positieve verschuiving werd weerspiegeld in verschillende belangrijke indicatoren, met name in de dynamiek van BTC’s long en shortposities en recente prijstrends.

Bitcoin beweegt naar de $67.000 zone

Onze analyse van het dagelijkse tijdschema van Bitcoin liet een positief momentum zien in de afgelopen 24 uur. BTC sloot de handelsdag op 25 juli met een bescheiden stijging van minder dan 1%, waardoor de prijs rond de $65.800 kwam te liggen. 

Sindsdien is de prijs blijven stijgen tot boven de $67.000 na een toename van ongeveer 2%. Het prijsniveau van $63.000 is vastgesteld als een bevestigde support zone, geleid door het korte voortschrijdende gemiddelde. 

Dit support niveau duidde op een sterke kopers aanwezigheid op en boven dit prijsniveau, wat verdere dalingen voorkwam en de stijgende druk handhaafde.

image 114 2
Bron: TradingView

De Relative Strength Index (RSI) suggereerde dat Bitcoin op het moment van schrijven in een bullish trend verkeerde. Een RSI waarde van ongeveer 60 gaf aan dat de markt niet overbought en niet oversold was, wat een stabiele voortzetting van de huidige stijgende trend ondersteunde.

Longposities domineren de Bitcoin markt

De recente prijs trend van Bitcoin heeft gemengde reacties onder handelaren uitgelokt, wat zich weerspiegelde in de dynamiek van long en shortposities. Ondanks de recente prijsstijging van Bitcoin, toonde de Long/Short Ratio Chart een opmerkelijk volume in shortposities. Dit betekende dat veel handelaren speculeerden op een mogelijke daling van de Bitcoin prijs.

Op het moment van schrijven was er een verschuiving, waarbij longposities iets zwaarder wogen dan shorts met 50,5% vergeleken met 49,5% voor shorts. Deze lichte dominantie van longposities gaf aan dat meer handelaren optimistisch waren over een toekomstige prijsstijging van BTC. 

image 114 3
Bron: Coinglass

De marge was smal, wat wijst op een enigszins verdeeld sentiment binnen de markt. De Funding Rate op het moment van schrijven, gelegen boven nul, ondersteunde deze optimistische vooruitzichten verder. 

Een positieve Funding Rate betekent doorgaans dat longpositiehouders shorts betalen, wat vaak voorkomt in markten waar de algemene verwachting is dat de prijzen zullen stijgen.

Het Trump effect?

Weken geleden was er een gerapporteerde moordaanslag op Donald Trump, een kandidaat in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Na dit voorval ervaarde de prijs van Bitcoin een stijging. 

Deze positieve prijsbeweging kan deels worden toegeschreven aan percepties van Trump als een pro cryptocurrency figuur. Zijn verhoogde zichtbaarheid en vermeende goedkeuring van de crypto sector na de moordaanslag lijken het vertrouwen van investeerders te hebben versterkt.

Aangezien Trump gepland staat om op 27 juli te spreken op een cryptocurrency conferentie, blijft BTC positieve prijstrends vertonen. De anticipatie rondom zijn optreden op het evenement draagt mogelijk bij aan het bullish sentiment in de crypto markten. 

Deelnemers speculeren op mogelijke positieve goedkeuringen of ondersteunende uitspraken die de legitimiteit of bevordering van de adoptie van digitale valuta’s verder kunnen versterken.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan gratis op Google Nieuws.

10% cashback met de Bybit Card, tot $40 bonus en 10% korting op fees

Bybit powered by SATOS heeft deze maand haar Bybit Card gelanceerd, waarmee je bij miljoenen winkels kan betalen met je crypto, inclusief een 10% cashback. Om dit te vieren hebben zij een speciale promotie:

  • €10 bonus na storting van €100 (alleen nieuwe klanten, meer informatie)
  • 10% cashback op al je aankopen tot €600 met de Bybit Crypto Card (bestaande klanten, meer informatie)
  • 10% korting op de handelskosten (30 dagen geldig, zichtbaar tijdens registratie)
  • Tot $40 bonus na storting van $400 (meer informatie)

Alle bovengenoemde bonussen zijn in de maanden september en oktober tegelijkertijd geldig.

Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Stijgende vraag naar Bitcoin drijft koers richting $70K doelstelling

Julian Smits

XRP prijs kan stijgen ondanks onzekere marktomstandigheden

Julian Smits

AI doet gunstige Halloween Bitcoin voorspelling

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu