Blockchain Stories
Bitcoin all time high tegen Augustus? Analist doet voorspelling
Bitcoin Nieuws Regulatie

Bitcoin all time high tegen Augustus? Analist doet voorspelling

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) testte opnieuw de $67.000 nadat het op 25 juli onder de $64.000 zakte, wat de veerkracht van de cryptocurrency onderstreepte ondanks de voortdurende distributie door Mt Gox. 

Deze prijs veerkracht zou een andere indicatie kunnen signaleren, namelijk een waarschijnlijke hertest van de range high of zelfs een all time high (ATH). Er is een toenemende marktconsensus voor het laatste.

Volgens Quinn Thompson, oprichter van Lekker Capital, zou een ATH al midden augustus kunnen worden bereikt vanwege een waarschijnlijke kwantitatieve versoepeling (renteverlagingen) door de Fed. Zo zegt hij: 

Ik verwacht #Bitcoin all time highs tegen midden augustus. De Fed staat op het punt te versoepelen naar een dieptepunt in de inflatie, en dit zal zichtbaar zijn in de prijs van olie, goud en crypto.

Bron: Quinn Thompson

Macro opzet en afnemende aanbod druk voor BTC

Volgens de meeste markt waarnemers zou de macro opzet, vooral met de verwachte renteverlaging van de Fed in september, risicovolle assets kunnen stimuleren, inclusief BTC en de gehele cryptomarkt. Dat is dezelfde reden voor Thompson’s vooruitzicht. BTC zou een mogelijke renteverlaging in september tegen midden augustus kunnen inprijzen.

Volgens de Fed Watch Tool stond de kans op een renteverlaging in september op 86%, wat betekent dat meer dan 8 op de 10 rente handelaren een verlaging verwachten. Een andere macro analist geloofde dat de consensus te hoog was om waar te zijn en suggereerde dat de Fed de rente volgende week zou kunnen verlagen (de volgende Fed beslissing is op 31 juli).

BTC heeft ook goed gereageerd op recente aanbod drukken, vooral Mt. Gox terugbetalingen. Dit heeft het vertrouwen versterkt dat een volgende stijging binnenkort zou kunnen plaatsvinden. 

Een van de markt waarnemers, DeFiSquared, merkte op:

 Bitstamp BTC gedistribueerd, Kraken BTC gedistribueerd, Duitsland BTC allemaal verkocht. Letterlijk negatieve overhang aan de horizon, met FTX die later $16 miljard in contanten terugbrengt naar crypto natives. Nieuwe ATH sneller dan de meesten verwachten.

Bron: DefiSquaed

CryptoQuant gegevens bevestigden ook dat Mt. Gox terugbetalingen, zoals gezien op de Kraken beurs, de recente BTC dip niet beïnvloed. 

Geen prijsverschil of volumestijging bij Kraken; in en uitstromen zijn normaal. Recente prijsdaling niet gerelateerd aan Gox crediteuren.

Bron: Cryptoquant

De Amerikaanse overheid en BTC verkoopdruk

De VS verkochten onlangs een deel van hun holdings, wat angst veroorzaakte, maar bezit nog steeds meer dan 200.000 BTC ter waarde van $14,3 miljard, volgens gegevens van Arkham Intelligence. Met drie maanden tot de verkiezingen kan deze voorraad niet over het hoofd worden gezien.

Ondertussen was het algehele marktsentiment bullish, vooral vanuit de derivatensector, zoals blijkt uit de positieve Taker Buyer Sell Ratio. Dit betekende dat het koopvolume de verkooporders overtrof. Gezien de significante liquidatie cluster bij $68.900, was dit een belangrijk doel voor het bullish sentiment om in de gaten te houden.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Winst Bitcoin handelaren daalt 25%, BTC liquiditeit erg laag

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu