Blockchain Stories
Waarom de lancering van ETH ETF de prijsdaling niet heeft beperkt
ETF Ethereum Nieuws

Waarom de lancering van ETH ETF de prijsdaling niet heeft beperkt

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Onlangs heeft de prijs van Ethereum (Ticker: ETH) een grote daling doorgemaakt, waarbij het binnen 24 uur bijna 10% verloor en momenteel op $3.160 staat. 

Deze daling is opvallend gezien de timing, direct na de lancering van de langverwachte spot Ethereum ETF’s, waarvan velen hadden verwacht dat deze een bullish trend voor ETH zouden inluiden.

Hoewel dit nog maar het begin is van de live handel in deze ETH financiële producten, heeft 10x Research, een onderzoeksinstituut voor digitale activa voor handelaren en instellingen, enkele opmerkelijke factoren gegeven waarom Ethereum ondanks de lancering aan het dalen is.

Waarom de plotselinge daling?

Ondanks het optimisme rondom de handel van deze ETF’s, heeft de reactie niet aan de verwachtingen voldaan. Volgens inzichten van 10x Research heeft de snelle verdwijning van de aanvankelijke opwinding rond de Ethereum ETF’s geleid tot een klassiek “sell the news” scenario. 

Dit fenomeen is niet nieuw in de crypto markt; soortgelijke trends werden waargenomen bij eerdere belangrijke gebeurtenissen in de digitale activa ruimte, waaronder meerdere gevallen in 2017, 2021 en eerder in 2024.

10x Research wijst erop dat de timing van de ETF lancering de situatie kan hebben verergerd. Het viel samen met de distributie van Bitcoin uit de langlopende Mt. Gox zaak en een bredere marktdaling beïnvloed door slechte prestaties in de Amerikaanse technologiesector. 

Bedrijven zoals Alphabet en Tesla hebben aanzienlijke verkopen gezien, wat bijdraagt aan een voorzichtige of bearish outlook in investeringsruimtes vanwege verzwakte consumentenbestedingsprognoses.

Specifieke impact op Ethereum

Bovendien lijkt de impact van deze factoren sterker te zijn voor Ethereum. Voorafgaand aan de lancering van de ETF’s had 10x Research Ethereum al als overbought gemarkeerd, wat suggereert dat de markt rijp was voor een correctie. 

Dit perspectief lijkt te zijn bevestigd door de recente prijsbewegingen, waarbij Ethereum worstelde ondanks de aanzienlijke kapitaalstroom naar de nieuwe ETF’s.

Ethereum ETF instroom en prijsdaling

Ondanks de daling in prijzen hebben de Ethereum ETF’s aanzienlijke aandacht getrokken van investeerders. Op hun eerste handelsdag trokken deze fondsen gezamenlijk netto instroom van ongeveer $105 miljoen aan. 

De koploper was BlackRock’s iShares Ethereum Trust ETF, die alleen al $266 miljoen binnenhaalde. Daarop volgde de Bitwise Ethereum ETF met $203 miljoen aan instroom, en het Fidelity Ethereum Fund dat $70 miljoen aantrok. Niet alle fondsen kenden echter positieve instroom. De Grayscale Ethereum Trust, die overgaat naar een ETF, zag aanzienlijke uitstroom van in totaal $484 miljoen.

Liquidaties en volatiliteit

image 109
Bron: Coinglass

Terwijl de markt de nieuwe ontwikkelingen verwerkt en zich aanpast aan de influx van ETF producten, heeft de prijsvolatiliteit van Ethereum veel handelaren met aanzienlijke verliezen achtergelaten. 

De afgelopen dag werden maar liefst 73.120 handelaren geliquideerd, waarbij Ethereum gerelateerde liquidaties goed waren voor $102 miljoen. Dit heeft ook invloed gehad op de open interest van Ethereum, die met bijna 5% is gedaald en nu op $14 miljard staat, met een volumedaling van 4%.

image 110
Bron: Coinglass

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Winst Bitcoin handelaren daalt 25%, BTC liquiditeit erg laag

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu