Blockchain Stories
Donald Trumps crypto standpunt tegen China uitgelegd
Bitcoin Mining Nieuws Regulatie

Donald Trumps crypto standpunt tegen China uitgelegd

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Voormalig president Donald Trump, die controverses niet uit de weg gaat, heeft na een sneer naar El Salvador nu zijn focus verlegd naar China.

Trumps verkiezing aanpak 

Met de naderende presidentsverkiezingen van 2024 is het duidelijk dat crypto een hot topic is geworden. Trump omarmt deze trend en positioneert zichzelf als de crypto president, waardoor digitale activa centraal komen te staan in het geopolitieke gesprek.

In een recent interview met Bloomberg zei Trump: 

Als wij het niet doen, gaat China het oppikken en China gaat het hebben of iemand anders, maar hoogstwaarschijnlijk China.

Bron: Trump

Hij onthulde verder dat zijn ervaring met de Mugshot NFT collectie zijn ogen opende voor cryptocurrencies en merkte op dat een significant deel van de opbrengst in crypto werd betaald. 

Trump benadrukte het belang van het behoud van de Amerikaanse leiding in de crypto wereld en waarschuwde tegen andere landen, zoals China, die de leiding zouden overnemen.

Zou China de leider in crypto kunnen zijn?

Onlangs publiceerde senator Cynthia Lummis een rapport waarin ze de voorgestelde 30% accijns op de energie die door Bitcoin (Ticker: BTC) miners wordt gebruikt, uitdaagde. 

Ze voegde eraan toe hoe China, dat ooit crypto handel en Bitcoin mining in 2021 verbood, mogelijk geïnteresseerd is in het opnieuw betreden van deze markten:

Als Amerika er niet in slaagt een ondersteunende en stabiele omgeving voor Bitcoin mining te creëren, … kunnen we onszelf terugvinden in een race die we ooit alle kans hadden om te leiden.

Bron: Cynthia Lummis

Waarom alleen China?

De reden dat China het potentieel heeft om de VS voorbij te streven, is omdat het toegang heeft tot goedkope hardware en goedkope elektriciteit in specifieke regio’s. Dus, als de Chinese regering besluit om stimulansen te bieden of huidige beperkingen te versoepelen, is het mogelijk voor China om een significante aanwezigheid in de wereldwijde crypto industrie te herwinnen.

Dit roept een kritische vraag op: Kan een enkel land echt gedecentraliseerde activa zoals Bitcoin en Ether beheersen? Daniel Lacalle, hoofdeconoom van Tressis, verwoordde het goed toen hij zei:

Er bestaat niet zoiets als nationalistische crypto. De schoonheid van de cryptomarkt is dat deze volledig gediversifieerd en gedecentraliseerd is.Het concept van overheidscontrole over crypto heeft geen zin voor iedereen die onafhankelijke valuta begrijpt.

Bron: Daniel Lacalle

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Stijgende vraag naar Bitcoin drijft koers richting $70K doelstelling

Julian Smits

XRP prijs kan stijgen ondanks onzekere marktomstandigheden

Julian Smits

AI doet gunstige Halloween Bitcoin voorspelling

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu