Blockchain Stories
Citi analisten verhogen advies voor Coinbase aandelen na rally
Altcoin Nieuws

Citi analisten verhogen advies voor Coinbase aandelen na rally

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Analisten van Citigroup hebben het advies voor de aandelen van Coinbase (Ticker: COIN) verhoogd. 

Volgens deze analisten zou COIN de $345 kunnen bereiken op de grafieken, een potentiële rally van 32% vanaf de huidige prijs van ongeveer $261. 

De Citi analisten, geleid door Peter Christiansen, zijn van mening dat het verbeterende regelgevende landschap rondom crypto een belangrijke factor is voor de genoemde optimistische vooruitzichten voor COIN.

Veranderingen in het Amerikaanse verkiezingen landschap en het besluit van het Hooggerechtshof om het lang bestaande Chevron-precedent te herzien, hebben onze kijk op de regelgeving risico’s van Coinbase veranderd.

Bron: Peter Christiansen

Gezien de steeds gunstiger wordende regelgeving rondom crypto, voorspelt Citi nu een stijgende kans dat meer institutioneel en particulier kapitaal naar Coinbase en COIN zal stromen. 

Dit zou kunnen leiden tot het vrijmaken van institutioneel kapitaal dat aan de zijlijn is gehouden, investeringen en verhoogde samenwerking tussen crypto native bedrijven en traditionele financiële instellingen.

Bron: Peter Christiansen

Meer factoren voor Coinbase

Naast de afnemende risico’s op het regelgevende front, wezen de analisten op enkele positieve factoren binnen de cryptomarkt die Coinbase en zijn aandelen verder zouden kunnen versterken. 

Coinbase’s Base, een Ethereum (Ticker: ETH) Layer 2 oplossing, heeft enorme tractie gezien. De Citi analisten zien dit als een kans voor langdurige klantbetrokkenheid.

Om dit optimaal te benutten, hebben de analisten Coinbase aangespoord zich te concentreren op het vergroten van hun marktaandeel van Base om in te spelen op potentiële lange termijn kansen. 

Ze waarschuwden ook dat het verhogen van transactiekosten actieve gebruikers zou kunnen beperken en kansen zou kunnen missen.

 De focus ligt op betrokkenheid, die kan worden gemeten door transacties en actieve gebruikers. Het verhogen van transactiekosten of het nalaten deze te verlagen wanneer de kans zich voordoet, kan wrijving veroorzaken of concurrenten een voordeel geven.

Bron: Peter Christiansen

Interessant is dat het ontbreken van een staking functie in recente Amerikaanse spot ETH ETF’s ook als een positieve factor werd beschouwd. Dit is vooral relevant voor investeerders die op zoek zijn naar rendementen op gestakede ETH, waardoor ze gedwongen worden te kiezen voor de Coinbase exchange, wat de volumes zou kunnen verhogen. 

Een deel van de analyse luidde: 

Beleggers die nog steeds native rendement op ETH willen, moeten deze activa nog steeds kopen op digitale asset beurzen (zoals Coinbase) in plaats van binnen een ETF, dit kan hogere handelsvolumes ondersteunen versus een relatief kleine bewaarloon die zou worden verkregen uit ETF instroom.

Bron: Peter Christiansen

Toekomstige verwachtingen

Volgens Citi zouden retail ETH stromen direct in het Ethereum netwerk kunnen worden gestaked. Dit zou waarschijnlijk meer beloningen opleveren dan de kosten van de ETF voor retailstromen. 

Christiansen en zijn team geloven dat de enige tegenslag en ongeldigmaking van deze optimistische vooruitzichten voor COIN de voortzetting zou zijn van de handhavingsaanpak van de huidige regering.

image 109
Bron: TradingView

Ondertussen stond COIN op het moment van schrijven 63% hoger op basis van Year ton Date (YTD). Vergeleken met Bitcoin’s (Ticker: BTC) 48% over dezelfde periode, waren COIN holders beter af met een extra 15% winst.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu