Blockchain Stories
Bitcoin mining, Canada verwerpt overname Bitfarms
Bitcoin Mining Nieuws

Bitcoin mining, Canada verwerpt overname Bitfarms

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitfarms’ poging om een gifpil strategie te implementeren om een mogelijke overname door Riot Platforms, Inc. te voorkomen, heeft een obstakel ondervonden. 

De defensieve maatregel, bekend als een aandeelhoudersrechten plan, was ontworpen om te voorkomen dat Riot meer dan 10% van Bitfarm aandelen zou verwerven zonder goedkeuring van de raad van bestuur.

Een bevel tot staking en onthouding van het Capital Markets Tribunal van Ontario betekent dat deze inspanningen nu zijn geannuleerd. Volgens Riot Platforms CEO Jason Les:

Deze uitspraak van het Tribunaal in het voordeel van Riot’s verzoek is een overwinning voor alle Bitfarms aandeelhouders.

Bron: Jason Les

Het halving effect

De timing van deze zet is cruciaal, vooral omdat deze volgt op de rapportage van Bitfarms van een winst van slechts 156 BTC in mei, wat een daling van meer dan 40% is vergeleken met april. 

Hoewel het aantal in juni weer steeg naar 190 BTC, kan de algemene daling in inkomsten worden toegeschreven aan de post halving economie na Bitcoin’s laatste halving evenement.

Bitcoin halvings, waarbij de beloningen voor het minen van nieuwe blokken worden gehalveerd, hebben een diepgaande invloed op de mining industrie. Deze evenementen zijn bedoeld om het aanbod van Bitcoin te controleren en de inflatie te verminderen, maar ze verhogen ook de kosten van mining operaties. De laatste halving heeft het voor miners zoals Bitfarms moeilijker gemaakt om winstgevend te blijven, vooral omdat de beloningen voor het minen afnemen.

Volgens Juan Leon, Senior Crypto Research Analyst bij Bitwise, zou een gecombineerde operatie van Riot en Bitfarms kunnen resulteren in een significante toename van de mining capaciteit. 

De fusie zou kunnen leiden tot 52 EH/s zelfminingcapaciteit tegen eind 2024, verspreid over 15 locaties wereldwijd. Deze potentiële synergie onderstreept het strategische belang van de overname voor Riot, die zijn positie in de competitieve Bitcoin mining industrie wil versterken.

Samenwerking de beste zet?

De Bitcoin mining sector is sterk beïnvloed door de economische aanpassingen na halvings. Miners staan onder verhoogde druk om hun operaties te optimaliseren en kosten te verlagen om winstgevend te blijven. 

De vermindering van mining beloningen dwingt bedrijven om te innoveren en hun operaties op te schalen om hun marktposities te behouden. Voor Bitfarms benadrukt de daling in BTC inkomsten de onmiddellijke effecten van de halving en de noodzaak om snel aan te passen aan deze veranderingen.

Riot’s interesse in Bitfarms suggereert een strategische zet om middelen te consolideren en operationele efficiëntie te verbeteren. Door de krachten te bundelen, zouden de twee bedrijven schaalvoordelen kunnen benutten en hun algehele concurrentievermogen in de markt kunnen verbeteren. De defensieve houding van Bitfarms geeft aan dat het vastbesloten is om onafhankelijk te blijven en de belangen van zijn aandeelhouders te beschermen.

Bitfarms’ implementatie van een gifpil strategie is een significante zet om de overnamepoging van Riot Platforms te dwarsbomen. De daling in BTC inkomsten door de post halving economie en de potentiële voordelen van een fusie benadrukken de uitdagingen en kansen binnen de Bitcoin mining industrie.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu