Blockchain Stories
Zullen Bitcoin en Ethereum nieuwe hoogtes qua prijs behalen?
Altcoin Bitcoin Ethereum Nieuws Technische Analyse

Zullen Bitcoin en Ethereum nieuwe hoogtes qua prijs behalen?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) en Ethereum (Ticker: ETH) hebben de afgelopen zeven dagen een bullish prestatie laten zien met goede stijgingen.

Hieronder volgt een gedetailleerde blik op de twee grootste munten om te zien hoe de crypto week er voor hen uit zou kunnen zien.

De doelstellingen van Bitcoin en Ethereum

Volgens onze koersgegevens is de prijs van BTC de afgelopen zeven dagen met ongeveer 0,91% gestegen. Ook zag Ethereum, de grootste altcoin qua marktkapitalisatie, een lichte stijging in de afgelopen 24 uur. Op het moment van schrijven was de BTC koers $66.004, terwijl de ETH koers $3.448 was.

Onze analyse van Glassnode’s data liet zien dat BTC ruim onder zijn markttop handelde. Volgens de data zou BTC’s mogelijke markttop rond de $97.000 liggen. Ondertussen verkreeg Ethereum enig bearish momentum omdat de prijs de markt bodem bereikte. Volgens de Pi Cycle Top indicator zou de prijs van ETH een markttop kunnen bereiken bij $5.200.

image 99
Bron: Glassnode

Als de aankomende week bullish verloopt, zouden deze twee top tokens hun doelen kunnen bereiken.

Wat kunnen we verwachten van BTC en ETH?

We hebben vervolgens gekeken naar de waarde van deze cryptocurrencies om beter te begrijpen of de komende week bullish of bearish zal zijn.

Onze analyse van Santiment’s data toonde aan dat het sentiment rond BTC en ETH bullish werd. Beide tokens’ gewogen sentimenten gingen de positieve zone in, wat betekent dat bullish sentimenten dominant waren in de markt.

image 100
Bron: Santiment

Een ander bullish signaal was de MVRV ratio, die de afgelopen zeven dagen een stijging registreerde. Dit geeft aan dat de kans op een bull rally groot is.

image 101
Bron: Santiment

We zullen hieronder kijken naar de dagelijkse grafieken van BTC en ETH om beter te begrijpen wat we van hen kunnen verwachten in de komende dagen.

BTC en ETH Prijsgrafiekanalyse

Volgens onze analyse toonde de MACD een bullish voordeel in de markt voor ETH. De rest van de marktindicatoren waren echter bearish. Zo stonden de Relative Strength Index (RSI) en de Money Flow Index (MFI) op het punt de overbought zone te betreden. Dit kan de verkoopdruk op ETH verhogen en de prijs van de munt omlaag drukken.

image 101 1
Bron: TradingView

Een vergelijkbare situatie werd ook op BTC’s grafieken opgemerkt. Zowel BTC’s Relative Strength Index (RSI) als de Money Flow Index (MFI) registreerden dalingen. Dit betekent dat de komende week bearish zou kunnen zijn voor top crypto’s zoals ETH en BTC.

image 101 2
Bron: TradingView

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu