Blockchain Stories
Waarom investeren zoveel bedrijven in Bitcoin?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Waarom investeren zoveel bedrijven in Bitcoin?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De bedrijven MicroStrategy en Metaplanet hebben we regelmatig op onze website besproken. Deze bieden bedrijven investeren namelijk regelmatig in Bitcoin, mede door certificaten uit te geven en de opbrengst hiervan te investeren. Deze bedrijven doen dit echter niet als enige. Recent werd namelijk bekend dat ook SpaceX en Tesla gigantisch veel geld in Bitcoin hebben geïnvesteerd. Waarom doen deze bedrijven dit, wat is de gedachtegang hierachter en gaan meer bedrijven volgen?

3 redenen voor bedrijven om in Bitcoin te investeren

In principe heeft elk bedrijf redenen om in Bitcoin te investeren. Dit zijn de voornaamste redenen:

  • Bescherming van hun vermogen. Veel bedrijven hebben veel vermogen, bijvoorbeeld in de vorm van liquide middelen. Deze middelen worden op de bank alleen maar minder waard ten gevolge van inflatie. Bedrijven zijn daarom altijd op zoek naar manieren om hun vermogen tegen inflatie te beschermen. Aangezien Bitcoin hier volledig los van staat, is dit het perfecte beschermingsmiddel tegen inflatie.
  • Zinspelen op koersstijgingen. Het doel van elk bedrijf is om uiteindelijk winst te maken. Dit doet men door producten of diensten te verkopen, maar kan men ook doen door van koersstijgingen te profiteren. Het verleden leert ons dat juist met Bitcoin grote winsten te behalen zijn. Dit brengt voor een bedrijf uiteraard risico’s met zich mee, maar ondernemen gaat altijd gepaard met risico’s.
  • Spreiden van risico’s. Zoals hierboven al aangegeven, gaat ondernemen altijd gepaard met risico’s. Tegelijkertijd wil elk bedrijf de risico’s minimaliseren en verspreiden. Dat is bijvoorbeeld mogelijk door een deel van het vermogen in Bitcoin te stoppen. Iets waar Tesla dus ook voor gekozen heeft.

Is dit voor bedrijven dan dé beste manier om hun vermogen te beheersen? Daar zijn geleerden het niet over eens. Sommige analisten of experts geven aan dat Bitcoin weinig tot geen achterliggende waarde heeft, waardoor het veel te volatiel is voor een bedrijf. Grote bedrijven zoals MicroStrategy en Tesla denken daar dus echt anders over. Zij zien juist de potentie van Bitcoin in, waarbij zij mogelijk ook nog van flinke koersstijgingen kunnen profiteren.

Tegelijkertijd is de inflatie in de afgelopen jaren erg hoog geweest. Juist door deze hoge inflatie zijn veel bedrijven op zoek gegaan naar manieren om hun vermogen te beschermen. Uiteindelijk is gebleken dat Bitcoin hier een zeer geschikte optie voor is.

Gaan meer bedrijven dit voorbeeld volgen?

Het lastige van Bitcoin is dat alle transacties anoniem zijn. In dit geval is dit lastig, omdat het hierdoor lastig te achterhalen is hoeveel bedrijven dadawerkelijk in Bitcoin geïnvesteerd hebben. Beursgenoteerde bedrijven zijn verplicht om dit met hun aandeelhouders te delen, maar dit geldt uiteraard niet alle voor alle niet-beursgenoteerde bedrijven. Het is daarom lastig om te bepalen hoeveel bedrijven momenteel al in Bitcoin geïnvesteerd hebben.

Het ligt wel in de lijn der verwachtingen dat meer bedrijven hiervoor gaan kiezen. Zij zien simpelweg in dat hun bedrijfsvermogen gevaar loopt en dat ze dus in actie moeten komen. Erg interessant dus om in de gaten te houden.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu