Blockchain Stories
Stijgt de Bitcoin koers naar ongekende hoogten van $263.000?
Bitcoin Nieuws

Stijgt de Bitcoin koers naar ongekende hoogten van $263.000?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin heeft eerder hoge toppen bereikt en volgens sommige analisten staat er nog veel meer te gebeuren op de cryptomarkt Een recente analyse suggereert dat Bitcoin zelfs kan stijgen tot maar liefst $263.000.

Deze voorspelling is gebaseerd op het “Cup and Handle” patroon, dat zijn oorsprong vindt in aandelenmarkt grafieken. Dit patroon ontstaat wanneer de prijs van een activum scherp daalt, gevolgd door een geleidelijke stijging die de vorm van een kom (cup) aanneemt, en daarna een lichte terugval voordat het opnieuw stijgt, wat de handgreep voorstelt. Het Cup and Handle patroon wijst vaak op een voortzetting van een stijgende trend, wat betekent dat een doorbraak boven het weerstandsniveau kan wijzen op verdere stijging.

Het is cruciaal voor investeerders om de nuances van deze technische analyses en de marktdynamiek te begrijpen om weloverwogen beslissingen te nemen.

Het Cup and Handle patroon uitleg

Stel je een koffiekopje voor met een oor, dat is in feite wat dit patroon voorstelt. Het “Cup” gedeelte is een afgeronde bodem, gevolgd door een “Handle” die een lichte neerwaartse beweging maakt. Dit patroon vormt zich meestal tijdens een langere opwaartse trend en geeft aan dat de prijs waarschijnlijk verder zal stijgen zodra de hals van de beker wordt doorbroken.

Volgens trader Tardigrade, die deze analyse heeft gedeeld, begon de vorming van de beker in juli 2021 en werd deze in april 2023 afgerond. Nu bevindt Bitcoin zich in de laatste fase van het handvat. Zodra de prijs door de $68.000 heen breekt, wordt een sterke stijging verwacht, met een potentieel doel van $263.000.

Wat betekent dit voor investeerders?

Waarom zijn deze getallen zo belangrijk? Het niveau van $68.000 is cruciaal omdat het wordt gezien als het breekpunt van het handvat. Zodra bitcoin dit niveau overschrijdt, kan dit gezien worden als een signaal voor een sterk positieve prijsbeweging. De verwachte piek van $263.000 wordt berekend door de afstand van de bodem van de beker tot het breekpunt te meten en deze afstand naar boven te projecteren vanaf het breekpunt.

Naast deze technische analyse zijn er ook andere factoren die een positieve invloed kunnen hebben op de prijs van bitcoin. Bijvoorbeeld, de lancering van Ethereum (ETH) exchange traded fondsen (ETF’s) in de Verenigde Staten kan zorgen voor een kapitaalinstroom die ook bitcoin ten goede komt.

Als de voorspellingen kloppen en Bitcoin inderdaad door de $68.000 heen breekt, staan we mogelijk aan de vooravond van een nieuwe recordhoogte. Het is daarom interessant om deze niveaus in de gaten te houden en te zien hoe de markt zich ontwikkelt. Voor de crypto liefhebbers, geïnteresseerde beginners en investeerders betekent dit dat de toekomst van Bitcoin er zeer veelbelovend uitziet. Wees echter altijd voorzichtig en doe grondig onderzoek voordat je investeert. De crypto markt blijft volatiel en onvoorspelbaar, maar met een goed begrip van de technische analyses zoals het “Cup and Handle” patroon, ben je beter voorbereid op wat komen gaat.

Bitcoin Prijsvoorspelling Grafiek
Bron: Tradingview

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu