Blockchain Stories
Mt. Gox verplaatst nog eens $2,47 miljard aan Bitcoin
Bitcoin Nieuws

Mt. Gox verplaatst nog eens $2,47 miljard aan Bitcoin

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Mt. Gox heeft op woensdag 24 juli tijdens de vroege Aziatische handelssessie nog eens $2,47 miljard aan Bitcoin (Ticker: BTC) verplaatst. 

Volgens gegevens van Arkham Intelligence zijn de fondsen verplaatst naar Bitstamp wallets om te helpen bij het lopende terugbetaling proces.

Mt. Gox heeft vanochtend in totaal $2,47 miljard aan BTC naar nieuwe wallets verplaatst om 5106 BTC ($335 miljoen) naar 4 afzonderlijke Bitstamp wallets te distribueren.

Bron: Arkham Intellengence

Mt. Gox nog steeds in bezit van $5,3 miljard aan BTC

Arkham voegde toe dat de beurs 10.216 BTC ($675 miljoen) naar Bitstamp heeft gestuurd, een van de vijf beurzen waarmee de Mt. Gox Trustee samenwerkt om fondsen terug te betalen aan slachtoffers. 

Vorige week ontving Kraken $3 miljard aan BTC (48.641 BTC) van Mt. Gox voor terugbetalingen aan crediteuren. De Kraken uitbetaling werd dinsdag afgerond en bevestigd door de beurs en enkele ontvangers.

Impact op de BTC prijs

De recente $2,47 miljard die naar Bitstamp is gestuurd, brengt de holdings van Mt. Gox op $5,3 miljard, volgens Arkham. Sommige markt waarnemers geloven dat het resterende BTC bedrag volgende week kan worden vereffend, wat BTC de nodige verlichting kan geven. 

De Amerikaanse overheid vormt een andere BTC druk die de verlichting kan vertragen. Ondertussen zou de vroege week van Mt. Gox terugbetalingen via Kraken mogelijk geen dalende druk op de BTC prijs leggen.

Recente gegevens toonden aanzienlijke uitstroom van beurzen van Kraken na de uitbetaling, wat suggereert dat sommige van de slachtoffers hun holdings naar cold wallets hebben verplaatst. Dit suggereert dat de terugbetaling mogelijk beperkte dalende verkoopdruk op BTC heeft op korte termijn.

Marktvooruitzichten

Interessant genoeg gaf Mt. Gox medio juli ongeveer 49.000 BTC vrij, maar de prijs van de cryptocurrency daalde niet onder $60k. Dit heeft ertoe geleid dat sommige markt waarnemers geloven dat de resterende terugbetaling kan worden geabsorbeerd zonder grote dalingen. 

Ook schilderden analisten van QCP Capital de terugbetalingen met een voorzichtige blik en een verwachte dalende beweging. De analisten voorspelden een lagere prijs voor BTC totdat het momentum toeneemt.

Met de ETH Spot ETF die mogelijk geen impact op de prijzen heeft bij aanvang, in combinatie met mogelijke verkoopdruk van de Amerikaanse overheid en Mt. Gox, kunnen de prijzen gedempt blijven totdat het momentum toeneemt richting de verkiezingen.

Bron: QCP Capital

BTC prijsanalyse

Op het moment van schrijven verdedigde BTC het niveau van $66k, ondanks een lichte daling naar de $65.000 op dinsdag. Als de projectie van QCP Capital analisten uitkomt, kan de hertest van de range high op $71K door BTC worden vertraagd.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu