Blockchain Stories
Kan Trump BTC naar $100.000 laten stijgen 
Bitcoin Nieuws Regulatie

Kan Trump BTC naar $100.000 laten stijgen 

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Bitcoin (Ticker: BTC) 2024 conferentie staat voor de deur en deze keer is er misschien wel meer opwinding dan ooit tevoren, dankzij Donald Trump. 

De presidentskandidaat van 2024 zou de koers kunnen veranderen en de toekomst van Bitcoin voor altijd kunnen beïnvloeden.

Pro Bitcoin en crypto wetgeving

Drie jaar geleden beschreef Trump Bitcoin nog als een zwendel. Maar nu is hij een van de grootste BTC supporters van 2024. Onlangs zei hij dat zelf custody een van de zaken is die hij zal promoten als hij wordt verkozen, evenals het mogelijk maken van Bitcoin als reservevaluta. 

Trump heeft ook JD Vance gekozen als zijn running mate, een belangrijke keuze omdat Vance ook een pro crypto houding heeft. Het is daarom waarschijnlijk dat een Trump administratie gunstige regelgeving zal implementeren die aansluit bij hun standpunt over Bitcoin.

Goede regelgeving zal niet alleen duidelijke richtlijnen bieden, maar ook hun ambities voor de VS als leider in crypto ondersteunen. Zo’n uitkomst zou een positieve invloed moeten hebben op het marktsentiment van Bitcoin.

Trumps economische en politieke beleid

Inflatie was een van de grootste uitdagingen voor de VS tijdens het presidentschap van Joe Biden, wat leidde tot stijgende kosten van levensonderhoud. Een deel van Trumps verhaal is het nastreven van gunstiger economische omstandigheden door de inflatie te verlagen en de kosten van levensonderhoud te verminderen.

Economisch beleid heeft een grote invloed op de prijs van Bitcoin. Dit is de afgelopen drie jaar overduidelijk gebleken, aangezien overmatige liquiditeit door geldprinten de inflatie verhoogde. 

De situatie werd ook verergerd door Bidens pro oorlogshouding. Een combinatie van deze factoren resulteerde in een omgeving die niet bevorderlijk was voor risicovolle activa zoals Bitcoin.

Trump en zijn beleid worden gezien als pro business. Dit was ook het geval tijdens zijn vorige presidentschap, dat werd gekenmerkt door geopolitieke stabiliteit. Deze factoren benadrukken een potentieel gezondere economische situatie voor de investeerders klasse, waardoor de liquiditeit de cryptomarkt kan bevoordelen.

De speculatie factor

Speculatie is een van de grootste factoren die de prijs van Bitcoin beïnvloedt. Trumps sterke band met Bitcoin en zijn pro crypto houding hebben veel aandacht getrokken. 

Neem bijvoorbeeld de recente aanslag op zijn leven. De markt herstelde zich na het incident en er werden memecoins gemaakt over zijn overleven van de moordaanslag.

Trumps beoordelingen stegen licht tegen Biden in de dagen na de aanslag. Dit suggereert dat het verhaal in zijn voordeel was. Kamala Harris heeft zich opgesteld om Biden te vervangen op het Democratische ticket. Haar peilingsresultaten hebben die van Trump geëvenaard en in sommige gevallen overtroffen, wat suggereert dat de presidentsrace geen gemakkelijke overwinning voor de Republikeinen zal zijn.

Gezien Harris’ sterke campagne is het ook belangrijk om de potentiële impact te evalueren als zij wint. In dat geval zou Trumps pro crypto verhaal uiteindelijk het bullish sentiment kunnen bevoordelen. Kortom, het is zeker interessant om het in de gaten te houden.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu