Blockchain Stories
Ferrari gaat cryptocurrency-betalingen uitbreiden naar Europa
Altcoin Bitcoin Nieuws

Ferrari gaat cryptocurrency-betalingen uitbreiden naar Europa

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Volgens persbureau Reuters gaat Ferrari ook in Europa cryptocurrency betalingen accepteren. Het luxe Italiaanse automerk deed dit eerder al in Amerika en heeft ervoor gekozen om dit ook in Europa te introduceren. Een opvallende en mooie stap van Ferrari.

Betalingen in verschillende digitale valuta

Ferrari heeft bewust een keuze gemaakt voor betalingen in verschillende digitale valuta. Klanten hebben vanaf nu de keuze tussen Bitcoin, Ethereum en USD Coin.

Dit geldt vanaf heden dus voor alle klanten in Europese landen. Hiermee is Europa het tweede continent waarop betalingen middels crypto bij Ferrari mogelijk zijn. Vanaf oktober 2023 is dit namelijk al in de Verenigde Staten van Amerika mogelijk. Waarschijnlijk is het in dat land goed bevallen, waardoor Ferrari ervoor gekozen heeft om dit ook in Europa uit te rollen.

Volgens het nieuwsbericht van Reuters wil het merk dit ook op andere continenten uitrollen. Naar verwachting zijn alle potentiële kopers vanaf eind 2024 in staat om de Italiaanse sportwagen met crypto te betalen.

Waarom kiest Ferrari voor deze extra betalingsopties?

Ferrari is het eerste luxe automerk dat crypto betalingen is gaan accepteren. Daarmee wist het bedrijf dus al een nieuwe weg in te slaan, terwijl andere automerken tot op heden dit voorbeeld nog niet gevolgd hebben. Opvallend, aangezien Ferrari juist aangeeft dat potentiële klanten behoefte hebben aan betalingen middels crypto. Met deze extra betalingsopties speelt Ferrari dus in op de actuele vraag en behoeften van klanten.

Het bedrijf deelt hier het volgende over: “De toetreding tot de Europese markt volgt op de succesvolle lancering van dit alternatieve betalingssysteem in de Verenigde Staten minder dan een jaar geleden, om dealers te ondersteunen bij het beter tegemoetkomen aan de veranderende behoeften van hun klanten”.

De keuze voor crypto betalingen komt dus niet voort uit eigen belang, maar puur om de klanten (nog) beter van dienst te zijn. Na de uitrol van cryptobetalingen in Europa is het overigens wel te verwachten dat andere automerken dit voorbeeld volgen. Merken als Lamborghini, McLaren en Porsche zouden eigenlijk niet anders kunnen.

Wat betekent dit voor crypto investeerders?

Voor succesvolle crypto investeerders is dit uiteraard goed nieuws. Als je een succesvolle en zeer lucratieve trade hebt geplaatst, kun je direct een nieuwe Ferrari kopen. Rechtstreeks vanuit je wallet maak je het geld over naar de wallet van Ferrari. Geen onnodige kosten of onnodig gedoe meer dus.

Tegelijkertijd betekent dit op ander vlak ook goed nieuws voor crypto investeerders. Uit dit nieuwsbericht blijkt dat een merk als Ferrari crypto ook meer en meer omarmt. Dergelijke ontwikkelingen kunnen een positieve bijdrage leveren aan de massale adoptie van crypto. Daar heeft elke crypto investeerder ook op termijn veel baat bij.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu