Blockchain Stories
Ervaren handelaar zegt dat de Amerikaanse Dollar verdwijnt
Bitcoin Nieuws Regulatie

Ervaren handelaar zegt dat de Amerikaanse Dollar verdwijnt

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Een ervaren handelaar heeft een grote daling in de waarde van de Amerikaanse dollar voorspeld en een sterke stijging van Bitcoin. 

De opmerkingen van Peter Brandt komen op een moment dat de financiële verantwoording van de Amerikaanse regering onder streng toezicht staat. Brandt’s voorspelling past in een algemeen beeld van financiële experts die zich zorgen maken over de langetermijnoverleving van de dollar. 

Op basis van zijn analyse zei Brandt dat de daling van de greenback een aanwijzing is van fundamentele economische problemen die de waardering kunnen beïnvloeden. Hij verklaarde specifiek dat de Amerikaanse dollar wordt vernietigd en dat alle papieren valuta’s worden vernietigd.

Invloedrijke Bitcoin supporters 

Hoewel het idee van Bitcoin als veilige haven niet nieuw is, beginnen enkele van de invloedrijkste persoonlijkheden in technologie en financiën er interesse in te krijgen. 

Medeoprichter van MicroStrategy Michael Saylor heeft Bitcoin beroemd digitaal goud genoemd, stellend dat de beperkte voorraad het een betere inflatiehedge maakt dan andere activa zoals goud.

image 105
Bron: TradingView

De vooraanstaande Bitcoin enthousiasteling Anthony Pompliano benadrukt de voordelen van Bitcoin’s mobiliteit en deelbaarheid, die het volgens hem een verstandige investering maken voor moderne investeerders. 

Voormalig hedgefondsmanager Raoul Pal deelt soortgelijke ideeën en noemt Bitcoin een van de beste investeringsmogelijkheden van zijn carrière vanwege het groeipotentieel dat veel verder reikt dan dat van goud.

De steun voor Bitcoin gaat verder dan de zakenwereld. Medeoprichter van Twitter (nu X) en Square, Jack Dorsey, ziet Bitcoin als een instrument voor financiële emancipatie en als een mogelijke wereldwijde valuta. Zelfs Elon Musk en Robert Kiyosaki hebben Bitcoin gesteund, omdat ze de waarde ervan in een samenleving waarin conventioneel geld aan aantrekkingskracht verliest, begrijpen.

Politieke opvattingen en wettelijke obstakels

Het veranderende verhaal van cryptocurrencies wordt ook grotendeels gevormd door het politieke landschap. De Democratische presidentskandidaat Kamala Harris heeft de laatste tijd steeds meer interesse getoond in de cryptocurrency sector. 

Haar adviseurs hebben gesprekken gevoerd met zakenmagnaten zoals Mark Cuban over cryptobeleid, wat aangeeft dat Harris open zou staan voor het omarmen van nieuwe technologie. Vooral gezien het besluit van president Joe Biden om zich niet herkiesbaar te stellen, heeft deze betrokkenheid veel belangstelling gewekt binnen de crypto community.

Ondertussen blijft Brandt positief over Bitcoin ondanks deze juridische obstakels op basis van de huidige markttrends en specifieke prijspatronen voorspelt hij dat de prijs ervan zou kunnen stijgen tot $90.000. 

Hij adviseert echter dat een slot onder $56.000 dit optimistische beeld ongeldig zou maken. Met een handel rond $63.020 heeft Bitcoin tot nu toe een aanzienlijke stijging gezien, wat de groeiende interesse van investeerders weerspiegelt.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu