Blockchain Stories
Dit is vooralsnog de succesvolste Ethereum ETF
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Dit is vooralsnog de succesvolste Ethereum ETF

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Op 23 juli was het dan eindelijk zo ver: de lancering van de Ethereum Spot ETF’s. Nadat de SEC eindelijk alles goed bevonden en goedgekeurd had, werden de verschillende ETF’s op 23 juli gelanceerd. Al snel werd duidelijk dat dit een groot succes bleek te zijn. Er was sprake van een gigantische instroom, waarbij één Ethereum ETF in positieve zin opviel. De BlackRock Ethereum ETF kent namelijk de grootste instroom. Het is daarmee vooralsnog de succesvolste Ethereum ETF, zoals blijkt uit cijfers van Farside.

Instroom van meer dan $266 miljoen

Op zo’n eerste handelsdag is het altijd afwachten geblazen. Kiezen überhaupt investeerders ervoor om in de Ethereum ETF’s te investeren? En zo ja, welke Ethereum ETF zou dan de voorkeur krijgen? Op basis van de eerste dag kan gesteld worden dat de meeste investeerders voor de BlackRock ETF hebben gekozen.

Deze ETF kende op de eerste handelsdag een instroom van meer dan $266 miljoen. Een gigantisch bedrag waarmee het de concurrentie voorbleef. Op plek 2 en 3 staan de Bitwise Ethereum ETF (ETHW) en de Fidelity Ethereum Fund (FETH). Deze twee ETF’s wisten respectievelijk $204 miljoen en $71 miljoen binnen te slepen.

Met name het verschil tussen de nummers 1 & 2 en de rest is bijzonder groot. De BlackRock ETF en Bitwise ETF waren beide verantwoordelijk voor verreweg het grootste gedeelte van alle instroom.

Opvallend is ook de prestatie van Grayscale. Deze vermogensbeheerder kende een gigantische uitstroom, mede doordat investeerders hun belang bij Grayscale bijzonder eenvoudig konden verkopen door de komst van de nieuwe Ethereum ETF’s. Het heeft er alle schijn van dat veel investeerders daarvoor hebben gekozen.

Voor meer dan $1 miljard verhandeld

Op de eerste handelsdag is er voor meer dan $1 miljard aan spot Ethereum producten verhandeld. De exacte verdeling van deze verhandeling is ook in bovenstaande tweet te zien.

Door de komst van de Ethereum ETF’s moeten de Bitcoin ETF’s even pas op de plaats maken. De Bitcoin ETF’s kenden namelijk een uitstroom van meer dan $78 miljoen. De reden hiervoor kan terug te vinden zijn in de Ethereum ETF’s, maar dit is uiteraard lastig één op één te bewijzen. Feit is wel dat de Ethereum ETF’s gister de Bitcoin ETF’s volledig overschaduwd hebben.

Wat kunnen we nu verwachten?

Het is lastig om te stellen wat we nu precies kunnen verwachten. Het is mogelijk dat veel investeerders voor de Ethereum ETF’s blijven kiezen, waardoor er ook de komende dagen een grote netto instroom is. De kans bestaat echter ook dat de storm enigszins gaat liggen.

Uiteraard speelt de actuele Ethereum koers hier ook een bepalende rol in. Wat daarbij opvalt, is dat de koers sinds de lancering van de ETF’s behoorlijk stabiel is gebleken. Veel analisten dachten toch dat er direct sprake van forse schommelingen zou zijn. Daar blijkt vooralsnog niks van waar. Voor ons zijn vooral de komende dagen interessant. Tijdens deze dagen houden wij uiteraard alles omtrent de Ethereum ETF’s voor je in de gaten.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu