Blockchain Stories
Dag 1 van Ethereum ETF verslaat 20% van BTC
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Dag 1 van Ethereum ETF verslaat 20% van BTC

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Amerikaanse spot Ethereum (Ticker: ETH) ETF’s hadden een bijzondere entree, met een handelsvolume van meer dan $1 miljard.

Grayscale, BlackRock en Fidelity ETH ETF’s zagen op de eerste dag meer dan $100 miljoen aan handelsvolume. De overige ETF’s, waaronder VanEck, Franklin en Invesco Galaxy, bereikten dagelijks handelsvolumes van boven de $10 miljoen, met uitzondering van 21Shares.

Resultaten van de eerste dag

Volgens Bloombergm gegevens noteerden deze ETF’s $107 miljoen aan netto instroom, geleid door $266 miljoen van BlackRock’s ETHA en $204 miljoen van Bitwise’s ETHW. Grayscale’s ETHE was echter de enige met een uitstroom, totaal $484 miljoen.

Overtreffen van de schattingen

Ondanks de uitstroom van Grayscale, overtrof het handelsvolume van meer dan $1 miljard en de netto instroom van meer dan $100 miljoen de schattingen van analisten. Bloomberg analist Eric Balchunas had eerder voorspeld dat de producten hun schatting van ‘20% van BTC ETF’ zouden overtreffen als BlackRock meer dan $200 miljoen in volume zou halen.

Als we BlackRock’s ETF als proxy gebruiken, zal het volume van $ETHA na het eerste uur ongeveer $50 miljoen bedragen. Als het tegen het einde van de dag $200 miljoen kan passeren, zal het onze schatting van ‘20% van BTC’ overtreffen (aangezien $IBIT $1 miljard op de eerste dag deed).

Bron: Eric Balchunas

Een succesvolle start

Interessant genoeg haalde ETHA tegen het einde van de handelsdag op dinsdag een volume van $258 miljoen. Dit komt neer op ongeveer 26% van het eerste dagvolume van BlackRock’s IBIT, wat de schattingen overtrof. Zaheer Ebtikar van crypto hedgefonds Split Capital benadrukte ook dat de resultaten van de eerste dag de schattingen van analisten overtroffen.

Onze definitieve cijfers tonen ongeveer $1,3 miljard aan totaal volume over ETH ETF’s. Ongeveer 28% van BTC’s debuut en aanzienlijk hoger dan de meeste schattingen tussen 15 tot 20%.

Bron: Zaheer Ebtikar

Sommige producten zoals de VanEck Ethereum ETF (ETHV) overtroffen zelfs hun BTC ETF op basis van de prestaties van de eerste dag. Reagerend op de explosieve resultaten, zei Mathew Sigel, hoofd van digitaal asset onderzoek bij VanEck, dat hij ‘trots’ was op de prestatie.

En trots dat $45 miljoen van $ETHV verhandeld werd, wat ons dag 1 $HODL volume van $26 miljoen overtrof!

Bron: Mathew Sigel

Grayscale’s uitstroomvrees

De uitstroomvrees voor Grayscale’s ETHE lijkt echter gegrond na een uitstroom van $484 miljoen op de eerste dag. Dit was veel groter dan de $95 miljoen uitstroom van de GBTC tijdens zijn eerste dag van 11 januari.

Ondertussen steeg de ETH prijs nauwelijks op de dag van de ETF lancering. Het steeg met iets meer dan 1% en bereikte $3,540, maar daalde iets daarna onder de $3,500 op het moment van schrijven.

De ETH spotmarkt had echter geen significante verkoopdruk na het ETF debuut, zoals aangegeven door een daling in Exchange Netflow. Dit betekende dat meer ETH werd verplaatst van beurzen dan naar beurzen, wat wijst op een toename van de accumulatie van ETH die naar persoonlijke wallets werd gestuurd.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu