Blockchain Stories
Crypto is weer een hot item op social media
Altcoin Bitcoin Nieuws

Crypto is weer een hot item op social media

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt is een markt van vele cycli. Patronen volgen elkaar op, vormen hiermee een cyclus en zijn hierdoor achteraf goed te analyseren. Ondertussen zijn er in de markt ook veel trends waarneembaar. Eén van de huidige trends is het feit dat op social media weer veelvuldig gesproken wordt over crypto. Dit kan wijzen op zowel een groeiend beleggersvertrouwen als op de opmaat naar een bullrun.

Het databedrijf Santiment heeft onderzoek gedaan naar de crypto gesprekken online. Hierbij heeft men naar social media gekeken, maar ook naar bijvoorbeeld Reddit en andere fora. Daaruit blijkt het volgende:

Belangrijke indicator

In de afgelopen jaren is social media tot een belangrijke indicator uitgegroeid. Wordt er op internet en social media weinig over crypto gesproken? Dan gaat dit hoogstwaarschijnlijk gepaard met een mindere markt. Een betere markt, of de opmaat naar een betere markt, gaat gepaard met meer crypto gesprekken op het wereldwijde web. Daar is nu absoluut sprake van.

Uit het onderzoek van Santiment komen een paar opvallende zaken naar voren. Ten eerste speelt Telegram een steeds grotere rol. Meer en meer crypto gesprekken worden via Telegram gevoerd, mede door de gigantische hoeveelheid Telegram kanalen die specifiek over crypto gaan. Ten tweede gaat ook YouTube een steeds prominentere rol spelen. Op YouTube wordt meer en meer over crypto gesproken, mede door de stijgende hoeveelheid crypto accounts.

Ten derde valt de activiteit op Reddit op. Dit grootste internetforum toont een lichte groei op het gebied van gesprekken die over crypto gaan. Aangezien Reddit voornamelijk een Amerikaans forum is, lijkt dit erop te duiden dat meer en meer Amerikanen (weer) interesse in crypto krijgen.

Aanwezigheid van memecoins

De memecoins hebben een steeds grotere aanwezigheid op internet. Op talloze fora en social media kanalen hebben de memecoins inmiddels een centrale rol ingenomen. Mede doordat je met een memecoin snel stinkend rijk kunt worden, wordt hier veelvuldig over gesproken.

Is dit dan een tijdelijke hype? Daar kan over gediscussieerd worden. De afgelopen periode zijn de memecoins immers veelvuldig in het nieuws. Zo schreven wij recent nog over Trump memecoins en Solana memecoins. Het is in ieder geval een feit dat memecoins bij de cryptomarkt horen. Of je het nou wilt of niet, worden de memecoins steeds populairder en groter.

Opkomst van ETH en Bitcoin groepen

Wat op Reddit ook nog opvalt, is de opkomst van ETH en Bitcoin groepen. Meer en meer topics op dit internetforum gaan specifiek over Ethereum danwel over Bitcoin. Dit komt mogelijk door de lancering van de Bitcoin ETF’s en Ethereum ETF’s. Deze financiële producten trekken veel (nieuwe) investeerders aan, waarover vervolgens uitgebreid gesproken wordt op Reddit.

Al met al is het aantal berichten op social media een belangrijke indicator. Als we alleen op deze indicator afgaan, kan het niet anders dan dat er een mooie bullrun aan zit te komen. Spijtig genoeg spelen nog veel meer factoren een rol bij de koersontwikkeling van de digitale valuta’s.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu