Blockchain Stories
BlackRock en Ethena reservefonds: een sprong in DeFi
Altcoin Nieuws

BlackRock en Ethena reservefonds: een sprong in DeFi

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De wereld van gedecentraliseerde financiën (DeFi) blijft zich ontwikkelen en trekt steeds meer grote spelers aan. Een recent voorbeeld hiervan is het BlackRock BUIDL Fund, dat een aanvraag heeft ingediend voor een toewijzing uit het reservefonds van Ethena Labs. Deze gebeurtenis markeert een belangrijke stap in de integratie van traditionele financiële giganten binnen de DeFi markt.

BlackRock en Ethena Labs

BlackRock is een van ‘s werelds grootste investeringsmaatschappijen met een breed scala aan financiële producten. Hun BUIDL Fund richt zich op tokenized money market funds, die liquiditeit en lage risico’s bieden.

Ethena Labs is een innovatieve speler in de DeFi sector, bekend om zijn stablecoin, USDe, ondersteund door Tether (USDT). Op 16 juli kondigde Ethena Labs de opening van een forum thread aan voor het toewijzen van hun $45,4 miljoen reservefonds. Dit fonds, met $235 miljoen in USDT, is bedoeld voor investeringen in yield genererende, real world assets. De aankondiging volgde kort na een controversiële wijziging in hun tokenomics, waarbij een 50% lock up voor ENA tokens werd vereist. Deze verandering zorgde voor veel opschudding in de gemeenschap.

Ethena reservefonds en BlackRock

Het reservefonds van Ethena Labs fungeert als een spaarvarken waarin geld veilig wordt opgeslagen voor toekomstige investeringen. De fondsen worden strategisch toegewezen aan producten die rendement genereren, vergelijkbaar met het planten van fruitbomen die op termijn vruchten afwerpen.

Deze aanpak helpt niet alleen waarde te behouden, maar stimuleert ook de groei van het fonds. BlackRock’s BUIDL Fund heeft zich aangemeld voor een toewijzing uit dit reservefonds. De aanvraag is ingediend door Jonathan Espinosa van Securitize Markets, de distributeur van het BUIDL Fund.

Het fonds belooft een rendement van ongeveer 4,88%, afkomstig uit investeringen in Amerikaanse staatsobligaties en geldmarktfondsen met een looptijd van drie maanden of minder. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor Ethena, die zoekt naar laag risico diversificatie.

Reacties en toekomstige implicaties

De recente wijzigingen in Ethena’s tokenomics hebben onrust veroorzaakt onder gebruikers, vergelijkbaar met een lokale supermarkt die plotseling haar regels voor gratis boodschappen verandert. Dergelijke onverwachte veranderingen kunnen leiden tot spanningen en ontevredenheid, wat ook hier het geval was.

Naast BlackRock tonen ook andere partijen, zoals Steakhouse Financial en Mountain Protocol, interesse in een toewijzing uit het reservefonds. Steakhouse Financial biedt een variabel rendement van 0,91% tot 31,19%, terwijl Mountain Protocol nog aan hun formele aanvraag werkt.

Deze ontwikkelingen benadrukken het groeiende belang van DeFi in de financiële sector. Grote investeerders zoals BlackRock zien potentieel in de innovatieve benaderingen van DeFi projecten, wat leidt tot verdere integratie en groei. We kunnen verwachten dat meer traditionele financiële instellingen zullen volgen, wat kan resulteren in een efficiëntere financiële markt.

De aanvraag van BlackRock voor een toewijzing uit Ethena’s reservefonds is een duidelijke indicatie van de groeiende synergie tussen traditionele financiën en de DeFi markt. Deze bewegingen beloven spannende tijden voor investeerders en gebruikers, met nieuwe mogelijkheden en uitdagingen in het vooruitzicht

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Ethereum trader behaalt indrukwekkend rendement

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu