Blockchain Stories
Wintermute: Ethereum ETF impact lager dan verwacht
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Wintermute: Ethereum ETF impact lager dan verwacht

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De cryptomarkt is in rep en roer door de verwachte lancering van Ethereum ETF’s. Maar liquiditeitsverschaffer Wintermute voorspelt dat de vraag mogelijk lager zal zijn dan sommige analisten verwachten. Zij schatten dat jaarlijkse kapitaalstromen tussen de 3,2 miljard en 4 miljard dollar zullen liggen, vergeleken met de voorspellingen van andere analisten van 4,8 miljard tot 6,4 miljard dollar. Dit is aanzienlijk lager dan de 13,8 miljard dollar die Bitcoin ETF’s in hun eerste 100 handelsdagen hebben opgehaald.

Wintermute wijst op het ontbreken van een staking mechanisme en een gemeenschappelijk investeringsverhaal voor Ethereum als redenen voor de lagere vraag. Tegelijkertijd benadrukken ze de veelzijdigheid van Ethereum als een platform voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) en smart contracts.

Voorspelling Wintermute over Ethereum ETF’s

Wintermute heeft onlangs een rapport uitgebracht waarin ze aangeven dat de vraag naar Ethereum ETF’s minder groot zal zijn dan eerder gedacht. Ondanks de opwinding over de lancering, voorspellen zij dat de jaarlijkse kapitaalstromen tussen de 3,2 miljard en 4 miljard dollar zullen liggen. Dit is een stuk lager dan de voorspellingen van andere analisten, die variëren van 4,8 miljard tot 6,4 miljard dollar.

Als we dit vergelijken met de Bitcoin ETF’s, die maar liefst 13,8 miljard dollar ophaalden in hun eerste 100 handelsdagen, lijkt de schatting van Wintermute behoorlijk conservatief. Maar waarom denken ze dat de vraag lager zal zijn?

Factoren die de voorspelling beïnvloeden

Wintermute wijst op twee belangrijke factoren die hun prognose beïnvloeden. Ten eerste is er het ontbreken van een staking mechanisme voor Ethereum ETF’s. Staking kan worden vergeleken met rente op een spaarrekening; door je Ethereum vast te houden, kun je extra crypto verdienen. Zonder deze mogelijkheid zijn Ethereum ETF’s minder aantrekkelijk voor investeerders die op zoek zijn naar extra rendement.

Daarnaast is er het gebrek aan een gemeenschappelijk investeringsverhaal voor Ethereum. Terwijl Bitcoin vaak wordt gezien als “digitaal goud,” heeft Ethereum een complexer ecosysteem met verschillende toepassingen. Dit maakt het moeilijker om een eenduidig en aantrekkelijk verhaal te presenteren aan potentiële investeerders.

De dualiteit van Ethereum

Ondanks deze uitdagingen benadrukt Wintermute de veelzijdigheid van Ethereum. Stel je Ethereum voor als een snelweg voor digitale transacties, terwijl Bitcoin de valuta is die op die snelweg rijdt. Ethereum fungeert niet alleen als digitale valuta, maar ook als een krachtig platform voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) en slimme contracten.

Deze duale functie maakt Ethereum uniek en potentieel aantrekkelijk voor investeerders die geïnteresseerd zijn in technologische innovaties en de verschillende toepassingen van blockchain technologie. Denk aan Ethereum als een bibliotheek, waarbij de dApps de boeken zijn die mensen kunnen lezen en gebruiken.

Deze veelzijdigheid biedt kansen, zelfs als de vraag naar ETFs lager uitvalt dan verwacht.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu