Blockchain Stories
Waarom Solana kan profiteren van de ETH ETF’s
Altcoin ETF Nieuws Solana

Waarom Solana kan profiteren van de ETH ETF’s

Start met €10 gratis Solana bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na een toch wel hele lange tijd wachten is hét moment daar toch aan aangebroken. Vanaf vandaag, 23 juli, is het namelijk mogelijk om in de Ethereum ETF’s te investeren. Met deze ETF’s is het voor elke investeerder mogelijk om een laagdrempelige manier in Ethereum te investeren. De verwachtingen zijn hooggespannen, mede doordat deze ETF’s de gehele altcoin markt mee omhoog kunnen trekken. Dat is althans de verwachting, waarbij ook de verwachting is dat Solana hier het meeste van gaat profiteren.

Bullish Solana sentiment

De lancering van de Ethereum ETF’s kan een bullish Solana sentiment creëren. Dit heeft meerdere redenen:

  • Er wordt over een Solana ETF gesproken. In de wandelgangen gonst rond dat Solana de volgende altcoin wordt met een eigen ETF. De lancering van Ethereum gaat mogelijk laten zien dat er veel vraag naar dergelijke altcoin ETF’s is. Als daar daadwerkelijk sprake van is, kan Solana hier in de toekomst optimaal van profiteren met een eigen ETF.
  • Levendig web3ecosysteem. Het levendige web3-ecosysteem van Solana speelt ook een cruciale rol. Dit systeem brengt veel leven en toepassingsmogelijkheden met zich mee, waardoor Solana echt iets te bieden heeft. Tijdens een bullrun zijn investeerders niet alleen op zoek naar winst, maar ook naar tastbare investeringsmogelijkheden. Door de diverse toepassingsmogelijkheden heeft Solana ook op dit gebied veel te bieden.

Deze redenen gaan uiteraard samen met de algehele marktbewegingen. Zodra de Ethereum ETF’s goed ontvangen worden, kan dit voor een gigantische stijging van alle altcoins zorgen. Daarvoor is het echter wel eerst afwachten wat de Ethereum Spot ETF’s precies gaan doen.

Spannende dagen

Er komen hoe dan ook spannende dagen aan. Voor Ethereum, voor Solana en voor alle andere altcoins. Mochten de Ethereum ETF’s inderdaad goed ontvangen worden, zou het meer dan logisch zijn dat de gehele cryptomarkt mee omhoog gaat. Zoals hierboven al besproken, kan Solana daar zomaar optimaal van profiteren.

Ondertussen is er gigantisch veel gaande op de achtergrond. Het is voor ons, als Europeanen, nu nog niet mogelijk om te investeren in de Ethereum ETF’s, maar dit verandert binnen een paar uur als het goed is. Ondertussen zijn er al de nodige opvallende transacties uitgevoerd. Wat te denken van de transactie van Grayscale ter waarde van $1,01 miljard? Deze vermogensbeheerder heeft voor meer dan $1 miljard aan ETH naar Coinbase gestuurd. Hiermee lijkt Grayscale aan te geven dat zij volledig vertrouwen hebben in Ethereum en de ETF’s. Uiteraard is dit vanuit hen ook een duidelijk signaal naar de markt. Een duidelijk signaal dat het aan beleggersvertrouwen in de Ethereum ETF’s niet ontbreekt.

Wat kunnen we nu verwachten?

Het is vooralsnog nu wachten totdat we daadwerkelijk in de Ethereum ETF’s kunnen investeren. Vervolgens is het afwachten wat de netto instroom in deze ETF’s precies is. Aan de hand daarvan kunnen we een bredere analyse opstellen. Het ligt dus wel in de lijn der verwachtingen dat Solana flink gaat profiteren. De Solana koers is sowieso in de afgelopen 7 dagen al met ruim 15% gestegen.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu