Blockchain Stories
Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen
Bitcoin Crypto Exchange Nieuws

Mt. Gox is actief en laat de Bitcoin koers dalen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Recente activiteit van de voormalige crypto exchange Mt. Gox is van invloed op de Bitcoin koers. De voormalige crypto exchange uit Japan is enige tijd geleden gestart met het terugbetalen van grote hoeveelheden Bitcoin. Vandaag, 23 juli, heeft Mt. Gox een transactie van meer dan 42.000 BTC uitgevoerd. Deze transactie heeft een totale waarde van meer dan $2,8 miljard.

Transactie naar 2 adressen

Deze transactie van ruim $2,8 miljard is op te splitsen in 2 transacties. Er werd een transactie van ongeveer $2,5 miljard gedaan naar een new wallet met de naam ‘15yPUC’. Dit nieuwe wallet gaat hoogstwaarschijnlijk gebruikt worden om de bestaande crediteuren terug te betalen.

Ook is er voor een bedrag van ongeveer $340 miljoen overgemaakt naar een intern wallet van Mt. Gox. Waar deze 5.110 BTC precies voor gebruikt gaan worden, is onduidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat Mt. Gox op grote schaal bezig is met het terugbetalen van crediteuren. Of in ieder geval met de voorbereidingen hiervan. De invloed hiervan is duidelijk terug te zien in de Bitcoin koers.

Dalende Bitcoin koers

Ten gevolge van de Mt. Gox transacties is de Bitcoin koers gedaald. Vandaag staat de daling reeds op ruim 1,5%. Een daling die niet echt aansluit op de voorgaande dagen. In de afgelopen 5 dagen wist de Bitcoin koers namelijk nog met ruim 4% te stijgen. Dit geeft des te meer aan dat deze daling aan de terugbetalingen van Mt. Gox toegeschreven kan worden.

Waarom deze terugbetalingen dan voor een dalende koers zorgen? Dit heeft vooral met het vraag-aanbod principe te maken. Doordat Mt. Gox de BTC naar bestaande crediteuren overmaakt, komt er veel meer aanbod. Er komen immers veel BTC vrij voor crediteuren die zelf bepalen wat ze met deze BTC gaan doen. Ze kunnen de BTC gewoon in hun wallet ‘hodlen’, maar ze kunnen de BTC ook verkopen. Indien een groot gedeelte van de crediteuren voor een verkoop kiest, gaat de Bitcoin koers verder dalen. Dit komt ook doordat de vraag naar BTC niet in dezelfde mate toeneemt. Dat is ook onmogelijk, aangezien het bij deze transactie alleen al om meer dan 42.500 BTC gaat.

Het einde is overigens nog lang niet zicht. Volgens data heeft Mt. Gox op dit moment nog meer dan 101.000 BTC in bezit. Dit gaat gepaard met een huidige waarde van meer dan $6,7 miljard. Dit geeft des te meer aan dat Mt. Gox nog heel veel BTC (en Bitcoin Cash) terug moet betalen en dat de invloeden hiervan dus nog niet volledig zijn. Het is daarom goed mogelijk dat de Bitcoin koers verder gaat dalen.

Tegelijkertijd valt de veerkracht van Bitcoin op. Je zou verwachten dat Bitcoin verder/harder zou dalen, maar daar lijkt vooralsnog geen sprake van te zijn. Ook eerdere terugbetalingen van Mt. Gox heeft deze digitale valuta goed weten te doorstaan. Dat biedt voor crypto-investeerders en analisten de nodige hoop met het oog op de komende terugbetalingen. Mt. Gox heeft nog tot eind oktober.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu