Blockchain Stories
Hack bij dYdX v3, net nu het te koop staat
Crypto Exchange Nieuws

Hack bij dYdX v3, net nu het te koop staat

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Decentralized crypto exchange dYdX waarschuwt zijn gebruikers dat hun v3 platform is gehackt. Deze waarschuwing komt op een opmerkelijk moment, aangezien er geruchten gaan dat dYdX v3 te koop staat, volgens Bloomberg.

Wat is er gebeurd?

Het officiele X-account van dYdX meldt dat de v3 versie van hun handelsplatform getroffen is door een aanval. Gebruikers worden aangeraden om de website dydx.exchange voorlopig niet te bezoeken of te gebruiken. De v3 versie, die gemiddeld zo’n $1,5 miljard aan wekelijkse derivatenhandel verwerkt, is het doelwit van de aanval.

De aanval lijkt alleen het webdomein te raken en niet de onderliggende smart contracts. Dit betekent dat de fondsen van handelaren veilig zijn, zolang ze niet proberen in te loggen op de gecompromitteerde website. De domeinregistrar van dYdX is Squarespace.

Hoe werkt de aanval?

Volgens een bericht in de dYdX Discord server heeft de aanvaller het domein dydx.exchange overgenomen en een nagemaakte website geplaatst. Wanneer gebruikers hun wallets aan deze vervalste site koppelen, worden ze gevraagd om een transactie goed te keuren. Na de goedkeuring worden de tokens automatisch overgeheveld naar de hacker.

Het nieuwere v4 platform van dYdX, dat vorige week nog $6 miljard aan handelsvolume zag, blijft onaangetast door deze aanval.

Timing en verdere ontwikkelingen

De timing van deze aanval is opvallend, aangezien Bloomberg net daarvoor meldde dat dYdX v3 te koop staat. Een van de geïnteresseerde kopers is de grote market maker Wintermute. Deze ontwikkelingen volgen kort na de introductie van Chris als de nieuwe marketing lead bij dYdX.

Hoewel deze gebeurtenis voor opschudding zorgt, blijft het belangrijk dat de fondsen van gebruikers veilig zijn zolang ze de officiële website vermijden. Het team van dYdX werkt hard aan een oplossing en verdere updates zullen via hun officiële kanalen worden gedeeld.

Volg ons gratis op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Stijgende vraag naar Bitcoin drijft koers richting $70K doelstelling

Julian Smits

XRP prijs kan stijgen ondanks onzekere marktomstandigheden

Julian Smits

AI doet gunstige Halloween Bitcoin voorspelling

Scott

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu