Blockchain Stories
Ethereum ETF’s zijn hier: alles wat je moet weten!
Altcoin ETF Ethereum Nieuws

Ethereum ETF’s zijn hier: alles wat je moet weten!

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Na veel anticipatie en verschillende rondes van beoordeling heeft de spot Ethereum (Ticker: ETH) ETF eindelijk volledige en definitieve goedkeuring gekregen om te beginnen met handelen in de Verenigde Staten op 23 juli.

SEC geeft groen licht voor spot Ethereum ETF’s

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft goedkeuring verleend aan ETH ETF’s van bedrijven zoals BlackRock, Fidelity, 21Shares, Bitwise, Franklin Templeton, VanEck en Invesco Galaxy. 

Deze goedkeuring volgt op de definitieve goedkeuring van hun S1 registratie verklaringen door de SEC op 22 juli, waardoor deze ETF’s kunnen worden gelanceerd op prominente beurzen, waaronder de Nasdaq, New York Stock Exchange en Chicago Board Options Exchange. Dit gebeurde slechts een dag nadat president Joe Biden zijn terugtrekking uit de komende verkiezingen aankondigde.

Reageert ETH er goed op?

Dit nieuws had op het moment van schrijven echter geen grote impact op de prijs van Ether. ETH daalde zelfs in de afgelopen 24 uur met iets minder dan 1% en handelde op $3.436 volgens onze ETH koers. 

Ondanks deze trage prestatie blijft het sentiment onder investeerders optimistisch. Crypto analist RunnerXBT moedigde investeerders aan om sterk te blijven door te zeggen: 

Babe, don’t leave, ETH ETF inflows will be better than expected.

Bron: RunnerXBT

Markt schatting door Kaiko

Crypto analysebedrijf Kaiko schat echter dat de ETH prijs tegen het einde van het jaar niet meer dan 23% zal stijgen vanwege de teleurstellende vraag naar de spot ETH producten. Het is belangrijk op te merken dat het Kaiko onderzoek werd uitgevoerd voordat president Biden besloot zich terug te trekken uit de verkiezingen. 

image 98
Bron: Kaiko

Kaiko’s hoofd van indices, Will Cai, voegde toe: 

De lancering van de op futures gebaseerde ETH ETF’s in de VS eind vorig jaar werd met teleurstellende vraag ontvangen. Alle ogen zijn gericht op de lancering van de spot ETF’s met hoge verwachtingen voor snelle activa accumulatie. Hoewel een volledig vraagbeeld mogelijk pas na enkele maanden zal verschijnen, kan de ETH-prijs gevoelig zijn voor instroomnummers van de eerste dagen.

Bron: Kaiko – Will Cai

Daarnaast analyseerde Kaiko ook hoe de goedkeuring van spot ETH ETF’s naar verwachting een impact zal hebben op de Grayscale Ethereum Trust (ETHE) en de prijsdynamiek ervan. Een opvallend effect zal de mogelijke uitstroom van ETHE zijn, aangezien investeerders hun fondsen zullen verplaatsen naar de nieuw gelanceerde spot ETF’s. 

image 98 1
Bron: Kaiko

Voor de lancering vernauwde de korting van ETHE aandelen ten opzichte van de NAV, wat aangeeft dat ze dichter bij hun werkelijke waarde werden verhandeld. Naarmate ETHE overgaat naar een spot ETF op 23 juli, zal het meer liquide worden, wat veel investeerders zal aanzetten om te verkopen. Deze verschuiving, samen met de vernauwende korting, suggereert dat handelaren klaar staan om uit te cashen tegen volledige NAV prijzen en winst te realiseren.

image 98 2
Bron: TradingView

Tot slot bekeken we de technische analyse van ETH, inclusief indicatoren zoals RSI en CMF. Deze geven aan dat het bullish momentum de bearish druk blijft overtreffen.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu