Blockchain Stories
Cryptocurrency donaties transformeren de politieke financiering
Nieuws

Cryptocurrency donaties transformeren de politieke financiering

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Cryptocurrency is niet langer alleen een speeltje voor tech enthousiastelingen, het begint ook een aanzienlijke impact te hebben op de politieke financiering. Amerikaanse politici, zoals Tom Emmer en senator Cynthia Lummis, ontvangen nu crypto donaties via een nieuw on chain platform. Dit vertegenwoordigt een belangrijke verandering in de manier waarop politieke campagnes worden gefinancierd.

Het on chain donatieplatform

Het nieuwe donatieplatform, dat draait op het Base netwerk en wordt ondersteund door Coinbase, stelt politici in staat om donaties te accepteren via meer dan 240 verschillende cryptocurrencies, waaronder Bitcoin en Ethereum. Dit biedt een modern alternatief naast de traditionele creditcardbetalingen.

Om het simpel uit te leggen, kun je het zien als het overmaken van geld via een app, maar nu heb je de keuze uit verschillende valuta’s. Dit platform maakt gebruik van blockchaintechnologie om transacties veilig en transparant te houden. Stel je voor dat je een product online koopt en de keuze hebt uit meerdere betaalmethoden – zo werkt dit donatieplatform ook voor politieke campagnes.

Een ander uniek aspect van dit platform is de nadruk op privacy. Het verzamelt alleen de minimale informatie die nodig is om aan de nalevingsvereisten te voldoen. Dit is vergelijkbaar met een winkel die alleen de hoognodige informatie verzamelt bij het afrekenen, zodat jouw privacy gewaarborgd blijft.

Privacy en naleving

Privacy is een cruciaal punt bij het accepteren van donaties, vooral in de politiek. Het nieuwe platform verzamelt slechts de minimale informatie die vereist is, wat betekent dat donaties zowel veilig als anoniem blijven, binnen de grenzen van de wet. Denk aan hoe een winkel alleen je naam en betaalinformatie nodig heeft om een aankoop te voltooien, zo werkt dit platform ook.

De toewijding aan naleving van de regelgeving zorgt ervoor dat alle donaties transparant en verantwoord zijn. Dit helpt om het vertrouwen van het publiek te behouden en misbruik te voorkomen.

Toenemende acceptatie van cryptocurrency in politieke donaties

De acceptatie van cryptocurrency in politieke donaties groeit gestaag. Momenteel maken 13 Amerikaanse politici gebruik van het platform om crypto donaties te ontvangen, waaronder prominente voorstanders zoals afgevaardigde Tom Emmer en senator Cynthia Lummis. Een opvallend voorbeeld is voormalig president Donald Trump, die in mei begon met het accepteren van crypto donaties voor zijn campagne. Zijn team meldde dat er in het tweede kwartaal drie miljoen dollar aan crypto donaties werd ontvangen.

Dit benadrukt de groeiende invloed en acceptatie van cryptocurrency in politieke fondsenwerving. De integratie van cryptocurrency in politieke donaties markeert een belangrijke verandering in campagnefinanciering. Door een snellere en veiligere manier van bijdragen te bieden, trekt het platform een nieuwe generatie tech savvy donateurs aan. Dit weerspiegelt een bredere trend naar technologische vooruitgang die efficiëntie, veiligheid en transparantie bevordert.

Meer politici en campagnes verkennen deze methode, waardoor de invloed van digitale activa in politieke financiering groeit. Dit opent een nieuw tijdperk in politieke bijdragen en toont de toenemende acceptatie van cryptocurrency.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu