Blockchain Stories
Bitcoin stijgt naar $66K, maar wie profiteert er nu van?
Bitcoin Nieuws Technische Analyse

Bitcoin stijgt naar $66K, maar wie profiteert er nu van?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De recente prijsbewegingen van Bitcoin (Ticker: BTC) hebben verschillende holders beïnvloed, waarbij sommige grote winsten hebben geboekt. 

Een studie van de tijd dat BTC werd gehouden, de aankoopprijs ten opzichte van de huidige prijs en andere factoren toonde aan welke groep holders de meeste profijt van de winsten hebben gehad.

Bitcoin handelt boven $66.000

De prijs trendanalyse van Bitcoin op de dagelijkse grafiek liet een reeks stijgende bewegingen zien die ervoor zorgden dat belangrijke niveaus werden overwonnen. Volgens onze analyse steeg de BTC prijs op 21 juli tot boven $68.000, wat een stijging van meer dan 1% was. 

Deze stijging bereikte een piek na meerdere dagen van stijgingen, een belangrijke herstelbeweging gezien de scherpe daling aan het begin van de maand. 

image 94
Bron: TradingView

Ondanks dit positieve signaal gingen er wel enkele winsten verloren, maar de waarde bleef boven de $60.000. Op het moment van schrijven handelde BTC rond $66.643, met een lichte daling van 0,54% in de afgelopen 24 uur.

Hoe de stijging holders beïnvloedde

De analyse van de Global In/Out of Money Index op IntoTheBlock gaf een overzicht van de huidige stand van Bitcoin. De meeste holders bevinden zich op dit moment in een winstgevende positie bij de huidige BTC prijs. 

Zo zijn bijna 49 miljoen wallets, die meer dan 92% van alle holders vertegenwoordigen, winstgevend. Dit toonde de algemene markt gezondheid en de winsten die de meeste deelnemers hebben ervaren tijdens eerdere prijsstijgingen. 

Aan de andere kant verliezen ongeveer 2,2 miljoen wallets, wat ongeveer 4% van de holders vertegenwoordigt. Dit geeft aan dat deze holders hun activa tegen hogere prijzen hebben gekocht. Daarnaast waren ongeveer 2 miljoen wallets op het break even punt, noch in winst noch in verlies, wat ongeveer 4% van alle holders uitmaakt.

Deze statistieken laten zien dat er een overwegend bullish sentiment in de Bitcoin markt is. De Relative Strength Index (RSI), rond de 60, versterkte dit sentiment verder. Een RSI waarde boven de 50 signaleert doorgaans bullish momentum, wat suggereert dat de markt positieve trends zou kunnen blijven zien.

Lange termijn holders genieten van meer winst

Onze analyse van de Bitcoin Market Value to Realized Value (MVRV) ratio over verschillende tijdsbestekken leverde waardevolle inzichten op in de prestaties van verschillende groepen holders. De zeven dagen MVRV was ongeveer 0,6%, wat een marginale winst aangeeft voor recente kopers. 

Deze waarde daalde echter, wat signaleerde dat de kortetermijnwinsten voor deze recente kopers afnamen. Daarentegen schilderde de 30 dagen MVRV een gunstiger beeld voor lange termijn holders, met een waarde van meer dan 8%. Degenen die een maand geleden Bitcoin hebben gekocht, hebben aanzienlijk hogere winsten geboekt dan meer recente kopers.

image 94 1
Bron: Santiment

De recente stijging van Bitcoin heeft veel holders in een winstgevende positie geplaatst, vooral lange termijn holders die hebben geprofiteerd van het aanhoudende bullish sentiment. Hoewel kortetermijnwinsten voor recente kopers afnemen, blijven de algemene marktsignalen positief, wat wijst op mogelijke verdere prijsstijgingen in de toekomst.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu