Blockchain Stories
Binance nieuwste token burn van 1,6 miljoen BNB
Altcoin Binance Coin Nieuws

Binance nieuwste token burn van 1,6 miljoen BNB

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Binance Coin (Ticker: BNB) heeft in het tweede kwartaal van 2024 een grote token burn voltooid. 

Gegevens van Bscscan tonen aan dat 1.643.698 BNB tokens uit de circulatie zijn gehaald, ter waarde van bijna $970 miljoen op het moment van de burn. Deze aanzienlijke vermindering van de voorraad zet de trend van BNB voort.

image 95
Bron: BSCscan

Burn rate blijft hoog voor BNB

De burn rate blijft hoog, in lijn met Binance’s langetermijnstrategie om de totale voorraad te verminderen. Elke kwartaal burn is gericht op het verkleinen van de circulerende voorraad en het creëren van een stijgende druk op de token waarde. 

Ondanks de recente burn worstelt de prijs van BNB nog steeds om boven belangrijke weerstandsniveaus uit te komen. Op het moment van schrijven was de BNB koers $582 en ondervond het enorme verkopen rond de $600. De prijs kan mogelijk dalen voor een correctie voordat verdere stijgingen optreden.

image 96
Bron: TradingView

Liquidaties pieken terwijl handelaren posities innemen

Coinglass liquidatie gegevens benadrukken aanzienlijke long liquidaties in de afgelopen weken. Het is belangrijk op te merken dat deze gedwongen sluitingen van hefboom posities vaak samenvallen met prijsvolatiliteit. 

Een massale long liquidatie vond plaats begin juli, gevolgd door een scherp prijsherstel.

image 97
Bron: Coinglass

Totaal aanbod van BNB neemt af

Het aanbod van BNB neemt af, wat potentieel creëert voor prijsstijging. Marktdeelnemers moeten dit afwegen tegen de algemene omstandigheden van de cryptomarkt. De rol van token burns in het stimuleren van duurzame prijsstijging blijft een onderwerp van discussie binnen de crypto community. 

Als we vooruit kijken naar het derde kwartaal van 2024, wijzen voorspellingen op een nog grotere burn van ongeveer 1.708.800 BNB-tokens. Terwijl deze volgende burn nadert, moeten handelaren en investeerders nauwlettend in de gaten houden of de voortdurende aanbod reductie de huidige weerstandsniveaus kan overwinnen en de prijs naar nieuwe hoogten in de tweede helft van 2024 kan stuwen.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu