Blockchain Stories
Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering
Bitcoin Nieuws

Metaplanet roert zich wederom: nieuwe BTC investering

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Het Japanse bedrijf Metaplanet wordt gekscherend het Japanse MicroStrategy genoemd. De reden hiervoor is terug te vinden in de investeringen die beide bedrijven doen. Zowel MicroStrategy als Metaplanet investeren maar al te graag in Bitcoin. Dat blijkt bij het Japanse bedrijf uit de tweet die men op 22 juli op X zette. Uit deze tweet blijkt dat Metaplanet wederom ruim 20 BTC gekocht heeft:

Grote BTC bezitter

Inmiddels kan met recht gesteld worden dat Metaplanet een grote BTC bezitter is. Met deze nieuwe aankoop heeft Metaplanet het BTC bezit op weten te drijven tot meer dan 245 Bitcoin. Dit bezit heeft inmiddels een waarde van meer dan $16.7 miljoen.

Wat bij het Japanse bedrijf Metaplanet opvalt, is de transparantie. Elke keer als het bedrijf in BTC geïnvesteerd heeft, maakt men dit via X bekend. Het is hierdoor voor een ieder perfect mogelijk om het aantal Bitcoin bij te houden. Tevens blijkt uit alle documenten die door Metaplanet gedeeld zijn dat men de Dollar Cost Average strategie hanteert.

Deze strategie is vrij eenvoudig: het bedrijf koopt systematisch Bitcoin. Dit doet het bedrijf zonder direct naar de koers te kijken, maar juist de focus op de systematiek te leggen. Men is hierdoor in staat om een relatief lage gemiddelde aankoopprijs te scoren.

Waarom kiest Metaplanet voor deze strategie?

Als Bitcoin investeerder is het uiteraard interessant om naar deze strategie van Metaplanet te kijken. Want, waarom kiest een bedrijf nou specifiek voor investeringen in BTC? In het geval van Metaplanet heeft dit onder meer met de Japanse yen te maken. Deze munt staat behoorlijk onder druk en is in de afgelopen periode fors minder waard geworden. Door juist in BTC te investeren, dekt Metaplanet zich perfect in tegen de dalende waarde van de nationale munteenheid.

De keuze voor de dollar cost average strategie is verder logisch te noemen. Het bedrijf is hiermee in staat om zijn risico’s te spreiden en om richting een zo’n laag mogelijke, gemiddelde aankoopprijs toe te werken. Voor deze recente investering heeft Metaplanet bijvoorbeeld gemiddeld $62.300 moeten betalen. Of dit veel of weinig geld is, gaat in de verre toekomst blijken. Mocht de Bitcoin koers een flinke stijging doormaken, is het bedrijf uiteraard één van de grootste spekkopers.

Overigens is de strategie van Metaplanet voor elk ander bedrijf duidelijk inzichtelijk. Dit komt dus mede door de bestanden die Metaplanet op X deelt. In deze bestande staat duidelijk welke aankoop het bedrijf heeft gedaan, tegen welke koers en wat het huidige bezit is. Deze transparantie heeft ook te maken met het feit dat Metaplanet een beursgenoteerd bedrijf is. Op deze manier communiceert men dus met alle aandeelhouders.

Metaplanet is dus niet het enige bedrijf dat zo te werk gaat. Ook het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy heeft voor deze strategie gekozen. Dit bedrijf investeert echter met grote bedragen, waardoor de potentiële winst alleen maar hoger uit kan vallen. Uiteraard zijn beide bedrijven wel volledig afhankelijk van hoe de Bitcoin koers zich gaat bewegen.

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu