Blockchain Stories
CoinShares signaleert een grote instroom in digitale valuta
Altcoin Bitcoin Nieuws

CoinShares signaleert een grote instroom in digitale valuta

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

CoinShares houdt stelselmatig de instroom en uitstroom van geld in digitale activa bij. Uit het meest recente rapport blijkt dat er sprake van een grote instroom in crypto is. Dit houdt onder meer in dat beleggers (weer) vertrouwen in crypto hebben en dat er zomaar mooie tijden voor crypto investeerders aan kunnen komen.

Instroom stijgt naar $1,35 miljard

In de afgelopen 7 dagen rapporteerde CoinShares een instroom van meer dan $1,35 miljard. Deze instroom heeft betrekking op alle beleggingsproducten voor digitale activa. Zowel de directe investering in Bitcoin als de investering in Bitcoin ETF’s wordt dus in deze rapportage meegenomen.

Een instroom van $1,35 miljard mag gerust indrukwekkend genoemd worden. Met name als je kijkt naar de totale instroom in de afgelopen 3 weken. In de afgelopen 3 weken komt de totale instroom uit op meer dan $3,2 miljard. CoinShares benoemt in de rapportage dat dit duidt op een stijgend beleggersvertrouwen.

Let wel op: deze cijfers hebben alleen betrekking op Amerika. De verwachting is dat ook Europese beleggers meer en meer vertrouwen in crypto hebben gekregen. De verwachting is dan ook dat ook de instroom in Europa in crypto toegenomen is. Dit geldt eveneens voor de Aziatische en Zuid-Amerikaanse markt. Vlak bijvoorbeeld een land als Argentinië niet uit. In dat land is sprake van hyperinflatie, waardoor veel Argentijnen ervoor kiezen om hun vermogen te beschermen met crypto. Dat uit zich dus ook in een grotere instroom.

Grote instroom in Bitcoin ETF’s

Wat bij de totale instroom opvalt, is de rol van de Bitcoin ETF’s. Zoals wij vorige week al berichtten, kennen de verschillende Bitcoin ETF’s een gigantische instroom. De instroom ligt veel hoger dan de uitstroom, waaruit ook stijgend beleggersvertrouwen blijkt.

De Bitcoin ETF’s lijken een schot in de roos te zijn. Veel beleggers hebben hier reeds geld in geïnvesteerd, terwijl ook grote beleggingsfondsen hier inmiddels de meerwaarde van inzien. Tevens ligt het in de lijn der verwachtingen dat de Ethereum ETF’s deze week gelanceerd worden. Deze gebeurtenis kan eveneens bijdragen aan een (nog) grotere instroom van geld in digitale activa.

Bullish marktsentiment

Veel beleggers beleggen op basis van gevoel, maar nog meer beleggers beleggen op basis van data. Uit de meest recente data van CoinShares blijkt dat de cryptomarkt een interessante positie ingenomen heeft. De instroom is in de afgelopen 3 maanden dus aanzienlijk gestegen, waarbij het de verwachting is dat dit in de komende periode aanhoudt. Met alle dank aan het bullish marktsentiment.

Recente ontwikkelingen spelen hier absolute een rol bij. Wat te denken van de terugtrekking van Biden? Door zijn terugtrekking is de kans nog groter dat Trump voor een tweede termijn president wordt. Als daar daadwerkelijk sprake van is, betekent dit goed nieuws voor crypto. Dit is ook al terug te zien in de koersen van veel digitale valuta in de afgelopen 24 uur.

Verder lijkt de FED op korte termijn – in september – de rente te verlagen. Dit zou al helemaal goed nieuws betekenen voor crypto.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu