Blockchain Stories
Bitcoin marktcyclus analyse: dit verwacht Daan Crypto van de markt
Bitcoin Nieuws

Bitcoin marktcyclus analyse: dit verwacht Daan Crypto van de markt

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Daan Crypto, een bekende stem in de cryptomarkt met meer dan 370K volgers op X, heeft recent zijn inzichten gedeeld over de huidige staat en toekomstige verwachtingen van de Bitcoin marktcyclus. In zijn recente video gaat hij dieper in op zijn eerder getweette voorspellingen en bespreekt hij waarom we momenteel een consolidatiefase doormaken en wat dit kan betekenen voor de toekomst van Bitcoin.

Huidige Bitcoin marktsituatie

Volgens Daan bevinden we ons momenteel in een consolidatiefase rond de all-time highs van 2021. Ondanks dat dit langer duurt dan eerdere cycli, benadrukt hij dat we in vergelijking met voorgaande jaren nog steeds sneller bewegen, grotendeels dankzij de invloed van ETF’s die veel aandacht en kapitaal naar de markt hebben getrokken.

Daan merkt op dat deze versnelling een stabiliserende invloed kan hebben, waardoor de markt minder gevoelig is voor plotselinge neerwaartse correcties.

Verwachte Bitcoin bewegingen en invloeden

Daan wijst erop dat als Bitcoin zonder deze consolidatiefase zou zijn doorgestegen naar bijvoorbeeld 100.000 dollar in een kort tijdsbestek, dit mogelijk een ongezonde en onhoudbare rally zou hebben veroorzaakt. Hij ziet de huidige consolidatie als een solide basis voor verdere prijsstijgingen.

Bovendien speelt de halving van Bitcoin en de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024 een rol in zijn verwachtingen. Daan voorspelt dat een pro-crypto presidentskandidaat een positieve invloed kan hebben op de markt, wat mogelijk de weg vrijmaakt voor nieuwe hoogten tegen het einde van 2024.

Lange termijn Bitcoin visie

Hoewel Daan optimistisch is over de lange termijn, benadrukt hij het belang van realistische verwachtingen. Historische gegevens tonen aan dat de winsten van elke opeenvolgende cyclus kleiner worden naarmate de markt groeit.

Hij raadt aan om conservatief te zijn met winstdoelen en een gestructureerd winstnemingsplan te hebben om emotionele beslissingen tijdens marktvolatiliteit te vermijden. Een voorbeeld van zo’n plan is het regelmatig nemen van winsten bij gestage prijsstijgingen, zoals hij zelf deed door een percentage van zijn portfolio te verkopen bij elke stijging van 5.000 dollar in de Bitcoin koers.

Daan benadrukt het belang van geduld en een nuchtere kijk op marktbewegingen. Door te anticiperen op en te plannen voor verschillende scenario’s, kunnen beleggers zich beter wapenen tegen de onvermijdelijke ups en downs van de cryptomarkt. Het behouden van een langetermijnperspectief en het nemen van winsten op strategische momenten kan beleggers helpen om hun investeringen te beschermen en te laten groeien, zelfs in een markt die bekend staat om zijn volatiliteit.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

Dogecoin: Koersvoorspelling versneld door transactiehoogtepunten?

Julian Smits

Zwitserse beurs lanceert mogelijk een nieuwe crypto exchange

Scott

Aave: Is $146 het beslissende punt voor de koersstijging?

Julian Smits

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu