Blockchain Stories
Bitcoin investering helpt Metaplanet aandelen stijgen
Bitcoin Nieuws

Bitcoin investering helpt Metaplanet aandelen stijgen

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Gedurende het jaar hebben grote bedrijven zich tot BTC gewend om hun aandelen te stimuleren. 

Metaplanet, een Japans bedrijf, heeft zich als koploper van deze beweging gepositioneerd en drijft institutionele interesse in Bitcoin (Ticker: BTC) aan.

Metaplanet strategie werpt zijn vruchten af

De afgelopen twee maanden is Metaplanet bezig geweest met het aankopen van Bitcoin, waarbij ze hun totale bezit door accumulatie hebben vergroot. 

Op 28 mei 2024 kondigde het bedrijf de aankoop van BTC ter waarde van $1,6 miljoen aan. Eerder die maand had het bedrijf 19,9 Bitcoins gekocht ter waarde van $1,7 miljoen. In juni kondigde Metaplanet nog een aankoop aan van 23 BTC ter waarde van $1,6 miljoen, wat het totaal op $141 miljoen bracht.

In juli heeft het bedrijf de accumulatie voortgezet met de laatste aankoop van 21,9 BTC, waardoor het totale bezit op 245 BTC ter waarde van $14,8 miljoen kwam, gebaseerd op de huidige marktkoersen. 

De strategie van Metaplanet wat betreft BTC accumulatie heeft zijn aandelen de afgelopen maanden exponentieel doen stijgen. De recente aankopen werpen hun vruchten af, waarbij Metaplanet een van de belangrijkste institutionele spelers is. 

Grootste BTC holder en goede stijging aandelen

Volgens onze gegevens was Metaplanet op het moment van schrijven de 20e grootste bedrijfsmatige BTC holder.

De voortdurende accumulatie van BTC heeft de aandelen exponentieel doen stijgen. Op het moment van schrijven zijn de aandelen van Metaplanet met ongeveer 19% gestegen in de afgelopen 24 uur. Volgens Google Finance zijn de aandelen met 51,75% gestegen in de afgelopen vijf dagen en met 80% in de afgelopen maand. De recente stijging heeft het jaar tot nu toe meer dan 900% laten stijgen.

image 89
Bron: Google Finance

Bitcoin als alternatief in Japan?

De Japanse economie heeft meer te lijden dan welke andere economie onder de ontwikkelde en G7 landen. Daarom omvat de strategie van Metaplanet middelen om de risico’s te vermijden en te beheren die gepaard gaan met een slecht presterende economie. Momenteel heeft Japan een hoge staatsschuld van 260% van het BBP van het land, wat de valuta heeft beïnvloed. De Japanse yen is aan het depreciëren tegen de dollar en wisselt $1 voor 156 yen op het moment van schrijven.

Om deze reden heeft Metaplanet Bitcoin in zijn activa opgenomen en het bedrijf streeft ernaar zijn blootstelling aan de yen te verminderen, die het afgelopen jaar aanzienlijk is gedevalueerd. Met BTC die naar verwachting verder zal groeien voorbij $100k in 2024, streeft Metaplanet ernaar deze groei te benutten en zijn aandelen prestaties te verbeteren.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu