Blockchain Stories
Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?
Altcoin Bitcoin Nieuws

Biden trekt zich terug: wat betekent dit voor crypto?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Zondagavond 21 juli bereikte verrassend nieuws ons landje. Joe Biden kondigde namelijk aan om zich volledig terug te trekken uit de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De redenen die hij aandroeg, waren meer dan plausibel. Zo zou zijn gezondheid hem in de steek laten en zou hij zichzelf ook (te) oud vinden voor zo’n belangrijke rol. Hij maakt zijn huidige diensttermijn af, maar daarna is het de beurt aan een nieuwe president. Wat betekent deze toch wel verrassende ontwikkeling precies voor crypto?

Biden was geen voorstander

Joe Biden was absoluut geen voorstander van Bitcoin. Daar waar Trump bijvoorbeeld de decentralisatie en anonimiteit toejuicht, was daar bij Biden absoluut geen sprake van. Hij heeft zich regelmatig negatief over Bitcoin en crypto uitgelaten. Met het oog op die uitspraken kunnen we stellen dat de terugtrekking van Biden goed nieuws is voor crypto.

Het ligt inmiddels in de lijn der verwachtingen dat Trump de verkiezingen wint. Dat zou, naar alle waarschijnlijk, goed nieuws betekenen voor crypto en Bitcoin. Trump is hier namelijk wel voorstander van, heeft recent nog een conventie bijgewoond en zou waarschijnlijk openstaan voor nieuwe crypto-ontwikkelingen. Hij kan dus zomaar als nieuwe Amerikaanse president een nieuwe Bitcoin bullrun aanwakkeren.

Geen directe invloed op de Bitcoin koers

Nadat het nieuws door Joe Biden bekend werd gemaakt, was er een directe stijging van de Bitcoin koers waarneembaar. Dit werd in de uren daarna echter weer teniet gedaan. In de afgelopen 24 uur heeft de Bitcoin koers een klein verlies (pakweg 0,90%) geleden.

Wel valt op dat de onthulling van Biden op andere coins invloed heeft. Nagenoeg alle Biden memecoins zijn flink gedaald, terwijl de Trump memecoins flink gestegen zijn. Deze bewegingen geven aan dat de Amerikaanse president ongemerkt veel invloed op de cryptomarkt heeft. Tegelijkertijd geeft dit ook de volatiliteit van dergelijke memecoins aan. Dit is dan ook reden nummer 1 waarom serieuze crypto investeerders idealiter ver weg blijven van deze memecoins.

Overigens heeft de Bitcoin koers de afgelopen dagen goed gepresteerd. In de afgelopen 5 dagen kwam de stijging op meer dan 5% uit, waardoor Bitcoin weer boven de grens van $67.000 uitgekomen is. Kan Bitcoin uiteindelijk het weerstandniveau rond de $70.000 doorbreken? Als alle neuzen weer dezelfde kant op komen te staan, is dat meer dan realistisch te noemen. Er zijn zelfs analisten die verwachten dat Bitcoin op korte termijn weer een nieuwe all time high kan bereiken.

Amerikaanse presidentsverkiezingen

Op onze website zijn de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen een veelbesproken onderwerp. Dit komt puur door de invloed die de Amerikaanse politiek op veel financiële markten heeft. Niet alleen op crypto, maar ook op bijvoorbeeld aandelen, beleggingsfondsen en vergelijkbare financiële producten.

Het is daarom bijzonder interessant om de ontwikkelingen in Amerika in de gaten te houden. Dit is zelfs iets waar je je investeringsstrategie deels op aan kunt passen. Mocht Trump uiteindelijk aan de macht komen, zijn stijgende crypto koersen meer dan reëel. In dat geval zou je erg blij zijn geweest met je ‘buy the dip’ aankopen.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu