Blockchain Stories
WIF wekelijkse winst van 50% kan pas het begin zijn
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

WIF wekelijkse winst van 50% kan pas het begin zijn

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Gelanceerd in 2023, trekt de populaire dog themed memecoin Dogwifhat (Ticker: WIF) tegenwoordig veel aandacht door zijn grote prijsstijging.

De exponentiële stijging van WIF

Volgens onze WIF koers is WIF afgelopen week met meer dan 45% gestegen. Daarnaast zagen we ook dat de dagelijkse grafiek een bullish trend met positieve stijgingen liet zien. Zo steeg de koers de afgelopen 24 uur met 2,27%. 

Om deze trend te bevestigen, analyseerden we technische indicatoren zoals de Relative Strength Index (RSI). Op het moment van schrijven bevindt de RSI zich in de overbought zone, met een waarde van 60.

image 89
Bron: TradingView

Voor degenen die niet bekend zijn, volgt de RSI een token dat zich in de overbought of oversold zone bevindt. 

En met de Bollinger Bands die breder werden, leek er een duidelijke indicatie te zijn van verhoogde prijsvolatiliteit. Hieruit kunnen we opmaken dat de kans bestaat dat de komende dagen het bearish sentiment de marktcontrole van het bullish sentiment kan terugnemen.

Crypto community blijft optimistisch

Ondanks zorgen over een mogelijke trend omkering, blijven crypto analisten behoorlijk optimistisch over WIF. Volgens een X account Dami Defi: 

$WIF is terug boven het accumulatieniveau na het tonen van zoveel kracht. Dit is een cruciale support die het moet vasthouden. Als we een goede wekelijkse sluiting boven dit niveau zien, zal $WIF katapulteren.

Bron: Dami Defi

Terugkomend op hetzelfde, voegde Asad Saddique, CTO van Cryptonary, toe: 

$WIF van $0 naar $4,9 miljard marktwaarde in ~7 maanden tijd. Het heeft standgehouden tegen 5 of 6 correcties van >70% terwijl veel andere dog coins de troon hebben uitgedaagd, maar daardoor heeft WIF zich gevestigd als een van de leidende dog coins.

Bron: Asad Saddique

Saddique benadrukte ook de beperkte retail aanwezigheid in de markt en vermeldde dat een stijging van de Bitcoin prijs boven $100,000 de retail interesse zou kunnen vergroten. Hij concludeerde: 

Ik blijf overtuigd van een mandje met dog coins en geloof dat de komende 6-12 maanden geweldig zullen zijn voor de hele dog-themed meme categorie.

Bron: Asad Saddique

Solana’s memecoin dominantie

Ondertussen overtreffen Solana gebaseerde memecoins momenteel al hun tegenhangers, zoals die op de Base blockchain. Volgens onze koers statistieken bedroeg de marktwaarde voor Solana memecoins $9 miljard, wat een stijging van 10% is in de afgelopen 24 uur. Daarentegen hadden Base memecoins een marktwaarde van $1,8 miljard.

image 89 1
Bron: Santiment

Onze analyse van Santiment data ondersteunde deze trend verder. Het toonde aan dat de RSI voor BRETT, een Base gebaseerde memecoin, lager was in vergelijking met WIF, een Solana gebaseerde memecoin.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu