Blockchain Stories
Waarom XRP investeerders zich moeten voorbereiden op een rally
Altcoin Nieuws Ripple Technische Analyse

Waarom XRP investeerders zich moeten voorbereiden op een rally

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ripple (Ticker: XRP) zag een snelle toename in het aantal transacties. Dit kan te maken hebben met de toename van micropayment transacties die toegankelijker zijn geworden op de XRP Ledger. Het handelsvolume is ook gestegen.

In Zuid-Korea was het volume van XRP op 17 juli hoger dan dat van Bitcoin (Ticker: BTC). Bovendien verdedigt het bullish sentiment een voormalig weerstandsniveau als support, wat de basis legt voor een nieuwe impuls beweging omhoog.

Het bullish sentiment bereidt zich voor op een rally

image 89 11
Bron: TradingView

De markt op de dagelijkse grafiek is bullish. Het midden van de range bij $0,5850 is omgezet in support. Daarnaast overschreed de OBV (On Balance Volume) de lokale highs van mei, wat sterke koopdruk tijdens de prijsstijging aangeeft.

De RSI (Relative Strength Index) ligt ook ruim boven de neutrale 50, wat duidt op bullish momentum. Zoals het er nu uitziet, zou XRP kunnen stijgen naar een hoogtepunt van $0,71.

Op vrijdag 19 juli zakte XRP naar $0,540 en herstelde daarna tot net onder $0,60. Dit laat zien dat $0,540, de voormalige highs van de range (geel) en $0,585 naar verwachting als ondersteuning zullen dienen in de komende dagen.

Na de beweging naar $0,6350 zou een dergelijke daling betekenen dat overleveraged longs of late bulls zijn geliquideerd, wat de prijs heeft voorbereid op een duurzamere beweging omhoog.

Inschatting van de futuresmarkt

image 89 12
Bron: Hyblock

We analyseerden de liquidatie niveaus en deze laten zien dat handelaren kunnen verwachten dat de prijs van XRP nog enige tijd rond het niveau van $0,590 zal consolideren. De cumulatieve liquidatie niveaus waren licht negatief.

De korte termijn liquidatie niveaus waren niet overweldigend bullish of bearish. Dit zou kunnen veranderen tijdens de handelsdag op maandag.

De niveaus van $0,567 en $0,638 zijn de niveaus waar een bullish of bearish ommekeer zou kunnen beginnen, afhankelijk van het marktsentiment op maandag.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu