Blockchain Stories
Polygon tweede na Ethereum voor tokenized assets
Altcoin Nieuws Technische Analyse

Polygon tweede na Ethereum voor tokenized assets

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Polygon (Ticker: MATIC) oprichter Sandeep Nailwal heeft de stijgende interesse in Real World Asset (RWA) in het Ethereum (Ticker: ETH) L2 netwerk erkend. 

Zijn opmerkingen volgden na de recente obligatie uitgifteproef van de Europese Centrale Bank (ECB). Nailwal zei: 

Het is zeer bemoedigend om te zien dat zoveel RWA’s organisch op Polygon lanceren… Polygon POS is al de tweede na het Ethereum mainnet wat betreft de gecreëerde RWA waarde.

Bron: Sandeep Nailwal

Volgens gegevens van RWA.xyz was deze verklaring overdreven. Het platform toonde aan dat Polygon het vijfde grootste netwerk was op basis van totale marktkapitalisatie, vooral op de Amerikaanse markt voor getokeniseerde effecten.

Zal de RWA interesse de prijs van MATIC stimuleren?

De stijgende RWA interesse toonde enkele positieve netwerkeffecten, zoals blijkt uit een toename in het aantal dagelijkse actieve wallets van MATIC, volgens gegevens van Santiment. 

image 89 2
Bron: Santiment

Daarnaast zorgde de nieuwsupdate over de ECB proef op het netwerk voor een positieve verschuiving in het Gewogen Sentiment van MATIC. Op het moment van schrijven daalde deze waarde echter richting het neutrale niveau, wat het marktsentiment voor MATIC zou kunnen verminderen. 

Het aantal dagelijkse actieve wallets daalde ook, wat verdere prijsstijgingen zou kunnen beperken doordat minder gebruikers betrokken zijn bij de altcoin.

MATIC herstel nam af

Wat de prijs betreft, steeg MATIC op 19 juli met 3% na de opmerkingen van Nailwal. Het totale herstel van MATIC in juli stokte echter boven $0.55 en daalde terug naar $0.50. De gemengde lezing op belangrijke prijsgrafiek indicatoren signaleerde voorzichtigheid onder handelaren.

image 89 3
Bron: TradingView

Opmerkelijk is dat de RSI (Relative Strength Index) herstelde, maar onder het gemiddelde niveau van 50 bleef. Dit betekende dat het recente herstel niet genoeg koopdruk verzamelde om een sterkere stijging te garanderen. 

Daarnaast was de CMF (Chaikin Money Flow) boven het gemiddelde, maar zweefde dicht bij het gemiddelde, wat aangeeft dat de instromen stegen maar de afgelopen dagen stagneerden.

Cruciale niveaus voor MATIC

De waarde van de RSI en CMF laten zien dat MATIC moeite heeft om de bovengrens en het dagelijkse orderblok boven $0.55 (rood) te doorbreken. Het niveau van $0.50 was ook een cruciaal vraagniveau, zoals blijkt uit de grafiek en de gegevens over whale orders. 

image 89 4
Bron: Coinglass

De bounce bij $0.50 werd gemarkeerd door ongeveer $26 miljoen aan kooporders in de derivatenmarkt op de Binance beurs. Daarnaast nam de vraag toe op de MATIC spotmarkt, met meer dan $500K aan biedingen op dat niveau.

Gezien de interesse van whales en het enorme volume op $0.50, is dit een cruciaal niveau voor elke MATIC speculator die op zoek is naar een markttoetreding tot de altcoin.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu