Blockchain Stories
Litecoin koersstijging door toevoeging aan Fidelity portfolio
Altcoin Nieuws

Litecoin koersstijging door toevoeging aan Fidelity portfolio

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Litecoin heeft de afgelopen maanden te maken gehad met flinke koersdalingen, maar er is een opvallende wending in zicht dankzij Fidelity Digital. Fidelity’s toevoeging van Litecoin aan hun portfolio biedt Amerikaanse klanten, inclusief institutionele beleggers, de kans om in Litecoin te investeren.

Dit kan grote gevolgen hebben voor de toekomst van Litecoin, inclusief een mogelijke Litecoin ETF. De recente toevoeging aan Fidelity’s portfolio en een toenemende hash rate wijzen op hernieuwde interesse in deze cryptocurrency.

De rol van Fidelity

Op vrijdag kondigde Litecoin aan dat Fidelity Digital LTC heeft toegevoegd aan zijn portfolio van digitale productaanbiedingen. Dit is belangrijk nieuws omdat het Amerikaanse klanten, inclusief institutionele beleggers, de kans geeft om in Litecoin te investeren. Fidelity beheert momenteel activa ter waarde van meer dan 12 biljoen dollar, wat de impact van deze ontwikkeling nog groter maakt.

Fidelity is een van de grootste en meest gerespecteerde vermogensbeheerders ter wereld, en hun beslissing om Litecoin op te nemen kan worden gezien als een belangrijke stap in de richting van bredere acceptatie van cryptocurrency. Deze ontwikkeling kan het vertrouwen in Litecoin herstellen en nieuwe investeerders aantrekken die geïnteresseerd zijn in diversificatie van hun digitale activa. Bovendien kan dit andere grote instellingen aanmoedigen om soortgelijke stappen te ondernemen, wat op de lange termijn zou kunnen bijdragen aan de stabiliteit en groei van de cryptomarkt als geheel.

Invloed op de prijs

Een andere grote vraag is of Litecoin weer boven de $100 zal kunnen komen. In maart 2024 steeg LTC kort boven die grens, met een piek van $112,83 begin april. Daarna zakte de koers echter met 49% naar een dieptepunt van $56,62. Op het moment van schrijven staat de koers op $73,33.

Ondanks de recente dalingen suggereren zowel de RSI als MACD indicatoren een positieve trend. Het aantal shortposities is met 145.540 verminderd, terwijl de net longposities 44.055 bedragen. Deze cijfers duiden op een verandering in het sentiment, al is het onduidelijk of dit direct verband houdt met de aankondiging van Fidelity.

Ook andere factoren spelen een rol. De hash rate van Litecoin, een maatstaf voor de totale rekenkracht die betrokken is bij het minen, bereikte onlangs een nieuw hoogtepunt van 1,179 PH/s. Dit wijst op een toename van activiteit en interesse in de cryptocurrency. Een hogere hash rate betekent ook meer netwerkstabiliteit en veiligheid, wat investeerders vertrouwen kan geven in de duurzaamheid van het netwerk.

Litecoin Tradingview Grafiek Juli2024
Bron: Tradingview

Toekomstige vooruitzichten

De toevoeging van Litecoin aan Fidelity’s portfolio is een belangrijke ontwikkeling die het potentieel heeft om de marktpositie van Litecoin aanzienlijk te verbeteren. Het verhoogt niet alleen de zichtbaarheid van de cryptocurrency onder institutionele beleggers, maar kan ook een domino-effect hebben op andere financiële instellingen die mogelijk volgen. Daarnaast kan een verhoogde hash rate het netwerk robuuster maken, wat op zijn beurt weer meer investeerders kan aantrekken.

Het blijft echter belangrijk om de marktontwikkelingen nauwlettend te volgen en voorzichtig te blijven in de onvoorspelbare wereld van cryptocurrencies.

Wil je altijd op de hoogte blijven? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis crypto

In samenwerking met Bitvavo mogen wij 10 euro gratis cryptocurrency weggeven aan onze lezers. Dit is een exclusieve samenwerking met de grootste exchange van Nederland. Daarnaast mag je ook de eerste 7 dagen €10.000 volledig gratis handelen op het platform, dit heeft een waarde van 25 euro.

Start jouw cryptoavontuur met een welkomst cadeau van 10 euro en maak jouw account aan via onderstaande knop. Je vindt alle voorwaarden van deze deal op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu