Blockchain Stories
Kan een transactie van $48 miljoen het verschil maken voor SHIB?
Altcoin Memecoin Nieuws Technische Analyse

Kan een transactie van $48 miljoen het verschil maken voor SHIB?

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Terwijl verschillende cryptomunten vorige week mooie winsten registreerden, had Shiba Inu (Ticker: SHIB) minder geluk. 

Hoewel de prijs van de memecoin steeg, was de groei minder dan die van andere top cryptocurrencies. De situatie kan echter in de komende dagen veranderen. Hieronder kijken we kort naar wat er gaande is.

Kopen investeerders Shiba Inu nu?

Top cryptomunten zoals Bitcoin (Ticker: BTC) en Ethereum (Ticker: ETH) zagen meer dan 10% groei in de afgelopen zeven dagen. SHIB kon dit niet evenaren. 

Volgens onze SHIB koers steeg de prijs van SHIB de afgelopen week met slechts 3%. Op het moment van schrijven was de SHIB koers $0.00001781 met een marktkapitalisatie van meer dan $10,5 miljard, wat het de 13e grootste cryptomunt maakt.

Maar de situatie kan snel veranderen, aangezien LUCIE, een populaire X account die updates plaatst over het Shiba Inu ecosysteem, een tweet plaatste waarin een opmerkelijke ontwikkeling werd benadrukt. 

Volgens deze tweet werden 2,7 miljard SHIB, destijds ter waarde van $48.343.000, overgedragen van Robinhood naar een onbekende wallet. Deze ontwikkeling suggereert dat een whale een groot aantal SHIB tokens heeft gekocht, wat wijst op een mogelijke prijsstijging in de komende dagen.

Is de koopdruk van Shiba Inu hoog?

We hebben vervolgens de gegevens van Santiment gecheckt om te zien of de koopdruk hoog was. Volgens onze analyse is de voorraad van SHIB in top wallets vorige week toegenomen, wat betekent dat whales actief SHIB aan het kopen waren. 

image 89 5
Bron: Santiment

De rest van de statistieken toonde echter aan dat de verkoopdruk dominant was op de markt. De voorraad van SHIB op beurzen nam sterk toe, terwijl de voorraad buiten de beurzen daalde. Daarnaast piekte ook de instroom naar de beurzen, wat verder bevestigt dat investeerders SHIB aan het verkopen waren.

De laatste problemen van SHIB

Over het algemeen resulteert een toename van de verkoopdruk in prijsdalingen. Daarnaast wezen enkele andere statistieken ook op dezelfde uitkomst. De NVT ratio van de memecoin schoot omhoog, wat betekent dat de token overgewaardeerd was, wat een prijsdaling kan veroorzaken. 

image 89 6
Bron: Santiment

Een andere bearish waarde was de MVRV ratio, die de afgelopen week daalde. Wel bleef de netwerkgroei van Shiba Inu hoog, wat betekent dat er meer nieuwe wallets werden aangemaakt om de token over te dragen.

We hebben vervolgens gekeken naar de dagelijkse grafiek van SHIB om beter te begrijpen wat te verwachten. In tegenstelling tot de statistieken waren de meeste marktindicatoren bullish. 

image 89 7
Bron: TradingView

De technische indicator MACD toonde een duidelijk bullish overwicht op de markt. De Chaikin Money Flow (CMF) van SHIB registreerde een scherpe stijging, wat wijst op een prijsstijging in de komende dagen. Niettemin bevond de Money Flow Index (MFI) zich onder de neutrale markering, wat bearish oogde.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu