Blockchain Stories
Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?
Bitcoin Nieuws

Is de post halving BTC rally nog steeds in zicht?

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin (Ticker: BTC) zit al vier maanden vast in een bereik tussen $60.000 en $71.000. 

Na de sterke prestatie in Q1 2024, waarin een winst van 68% werd geboekt, heeft Bitcoin geen grote winsten meer gezien. Het zakte zelfs met 11% na de halving in Q2 2024 en is tot nu toe slechts 6% hersteld in Q3.

Zijn er nog winstkansen na de halving van BTC?

In totaal is BTC sinds de halving in april met 9% gestegen. Bitcoin moet nog zijn parabolische rally laten zien, die typisch is voor post halving gebeurtenissen in het verleden. 

Dit vooruitzicht werd ondersteund door Charles Edwards, oprichter van crypto hedgefonds Capriole Investments. Hij zei: 

Deze Bitcoin cyclus is nog niet eens begonnen.

Bron: Charles Edwards

In tegenstelling tot de huidige winst, zagen eerdere halvings BTC drievoudige winsten boeken. Volgens de bijgevoegde grafiek van Capriole Investments steeg BTC 600% na de halving in 2020. 

In 2016 en 2012 steeg Bitcoin met respectievelijk 1.400% en 5.500%. Een vergelijkbare en serieuze start van de run in 2024 zou in september kunnen beginnen, volgens sommige analisten.

Vooruitzichten en waarschuwingen van analisten

Analisten van Coinbase en JPMorgan hebben gewaarschuwd dat de recente rally boven $67.000 mogelijk niet realistisch is. De recente rally is misschien niet het begin van de langverwachte post halving run.

Toenemende vraag van Bitcoin whales

Ondertussen heeft de vraag naar Amerikaanse spot BTC ETF’s een versnelling gekregen. Deze ETF’s hebben +41K BTC verzameld in de eerste drie weken van juli. 

Deze accumulatiefase, geleid door BlackRock, heeft de YTD (year to date) netto instroom van BTC ETF’s boven $17 miljard gebracht. Dit heeft ook Bitcoin whales naar een tweejarig hoogtepunt geduwd. Bovendien zijn de totale shortposities in BTC op de Chicago Mercantile Exchange (CME) aanzienlijk verminderd.

Reagerend op de daling van de totale CME futures shortposities, zei CryptoQuant oprichter Ki Young Ju: 

De open interest voor zowel long als shortposities is toegenomen, maar het netto effect is negatief. We zijn nu minder negatief, vergelijkbaar met de niveaus 10 maanden geleden toen de BTC prijs $27K was.

Bron: Ki Young Ju

Dit zou een andere opzet kunnen zijn voor een explosieve run voor BTC, vooral als de Mt. Gox aanboddruk is verlicht. In een dergelijk waarschijnlijk bullish scenario suggereerde marktanalysebedrijf Stockmoney Lizards dat BTC tegen de herfst van 2024 $90K zou kunnen bereiken.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Fintechbedrijf Circle werkt met Sony aan uitbreiding USDC stablecoin

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu