Blockchain Stories
Bitcoin vs. Ethereum: waarom Bitcoin voorlopig beter presteert
Altcoin Bitcoin ETF Ethereum Nieuws

Bitcoin vs. Ethereum: waarom Bitcoin voorlopig beter presteert

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In de wereld van cryptocurrency zijn Bitcoin en Ethereum vaak de meest besproken munten. Hoewel beide digitale valuta’s hun eigen voordelen hebben, suggereren recente analyses dat Bitcoin beter zal presteren dan Ethereum op de korte termijn.

Volgens crypto analist Crypto Kaleo zal de lancering van spot Ethereum ETF’s niet meteen leiden tot een stijging van de prijs van Ethereum, zoals velen hadden verwacht. Hij voorspelt zelfs dat Ethereum in waarde zal dalen ten opzichte van Bitcoin in de komende week.

Visie van Crypto Kaleo

Crypto Kaleo heeft in een post op X (voorheen bekend als Twitter) verduidelijkt waarom hij niet gelooft dat de hype rond de lancering van spot Ethereum ETF’s zal leiden tot een betere prestatie van Ethereum ten opzichte van Bitcoin.

Ondanks de hype voorspelt hij dat de prijs van ETH niet direct zal stijgen. Andere analisten, zoals Michaël van de Poppe en Linda, hebben eerder voorspeld dat deze ETF’s zouden leiden tot grote prijsschommelingen voor Ethereum. Echter, Kaleo suggereert dat de markt niet te hoopvol moet zijn voor een onmiddellijke prijsstijging en dat deze lancering mogelijk een “sell the news” gebeurtenis zal zijn.

Ondanks deze korte termijn zorgen, gelooft Kaleo dat er geen reden is tot paniek. Hij beschouwt een mogelijke prijsdaling als een “absolute gift” voor degenen die geloven in de langetermijnvooruitzichten van de cryptomarkt. Hij voegt eraan toe dat de markt nog steeds op weg is naar veel hogere niveaus en dat beleggers gewoon wat meer geduld moeten hebben voordat het “echte plezier” begint.

Wat zijn ETF’s?

Een ETF, of exchange traded fund, is een beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt, net zoals aandelen. Spot Ethereum ETF’s zullen dus direct beleggen in Ethereum, in plaats van in afgeleide producten zoals futures. Dit betekent dat de fondsen Ethereum daadwerkelijk zullen kopen en verkopen, wat de vraag en uiteindelijk de prijs van Ethereum kan beïnvloeden.

Crypto analisten zoals Tyler Durden zijn optimistisch over de langetermijnvooruitzichten van Ethereum. Hij voorspelt dat Ethereum tegen het einde van de bull run kan stijgen tot $10.000, mede dankzij de introductie van deze spot Ethereum ETF’s. De verwachting is dat deze fondsen nieuw kapitaal in het Ethereum ecosysteem zullen brengen, wat de prijs van ETH zal opstuwen.

Impact van spot Ethereum ETF’s

Hoewel de meningen over de kortetermijnimpact van spot Ethereum ETF’s verdeeld zijn, zijn veel analisten het erover eens dat ze op de lange termijn een positieve invloed zullen hebben. Matt Hougan, chief investment officer bij Bitwise, voorspelt dat deze fondsen in de eerste maand van handelen maar liefst $15 miljard kunnen aantrekken. Onderzoeksbureau K33 verwacht dat deze ETF’s binnen de eerste vijf maanden $4,8 miljard kunnen aantrekken.

Voor beleggers is het belangrijk om de dynamiek van de markt te begrijpen en geduldig te zijn. Hoewel de lancering van spot Ethereum ETF’s op korte termijn mogelijk geen grote prijsstijging veroorzaakt, geven de langetermijnvooruitzichten reden tot optimisme. Marktdynamiek kan complex zijn, maar met geduld en zorgvuldig observeren kunnen beleggers profiteren van de groeiende adoptie en evolutie van cryptocurrencies.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu