Blockchain Stories
Spot Ethereum ETF lancering op 23 juli volgens CBOE
Altcoin Ethereum Nieuws

Spot Ethereum ETF lancering op 23 juli volgens CBOE

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De Chicago Board Options Exchange (CBOE) kondigt aan dat vijf nieuwe spot Ether Exchange-Traded Funds (ETF’s) vanaf 23 juli beschikbaar voor handel zullen zijn. Dit nieuws komt ondanks dat de definitieve goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC) nog in behandeling is.

Analisten voorspellen dat Ether, na de lancering van deze ETF’s, mogelijk beter kunnen presteren dan Bitcoin.

Lancering en impact op de markt

De aankondiging van de CBOE betreft de notering van de 21Shares Core Ethereum ETF, Fidelity Ethereum Fund, Invesco Galaxy Ethereum ETF, VanEck Ethereum ETF en Franklin Ethereum ETF. Deze zullen vanaf 23 juli verhandelbaar zijn.

De eerdere introductie van de Bitcoin ETF in januari 2024 zorgde voor een aanzienlijke marktimpact, met top crypto’s die naar nieuwe hoogten stegen. De lancering van de Ether ETF’s wekt vergelijkbare verwachtingen op, waarbij een bullish rally wordt voorspeld.

Goedkeuringsproces van de SEC

Ondanks de bevestiging van de CBOE en de positieve voorspellingen van analisten, wacht de SEC nog steeds met de laatste goedkeuring voor de Ether ETF’s. De 19b-4 formulieren zijn al in mei goedgekeurd, maar de S1 registratieverklaringen moeten nog worden afgerond. Er zijn al meerdere wijzigingen ingediend.

Eerdere voorspellingen over de mogelijke lancering van deze fondsen bleken niet accuraat. SEC voorzitter Gary Gensler zei dat het goedkeuringsproces vlot verliep, wat aanvankelijk leidde tot speculaties over een lancering in de eerste week van juli. Nate Geraci, president van ETFStore, stelde later dat de ETF rond 15 juli gelanceerd zou worden.

Marktreactie en toekomstige verwachtingen

Sinds de aankondiging van de CBOE is de koers van Ether gestegen en staat nu op $3.490. ETH is met 2,7% gestegen in een dag en met 11% in een week, wat gerelateerd is aan de verwachtingen rondom de spot Ethereum ETF’s.

De uitgevers van de Ethereum ETF’s hebben concurrerende tarieven bekendgemaakt, variërend tussen 0,19% en 0,25%, met uitzondering van de hogere kosten van Grayscale.

De indiening van het S-1 formulier verhoogt de kans op goedkeuring van de spot Ethereum ETF, wat op 23 juli wordt verwacht. Dit zou een belangrijke mijlpaal betekenen in de acceptatie van digitale activa door het grote publiek. De nieuwe notering van de CBOE heeft bijgedragen aan het optimisme.

Met de lancering van vijf nieuwe spot Ether ETF’s op 23 juli, en de verwachting dat Ether mogelijk beter zal presteren dan Bitcoin, staat de cryptomarkt op het punt een nieuwe fase van groei en investeringen in te gaan. De goedkeuring van de SEC blijft afwachten, maar de markt is optimistisch.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws via Google Nieuws.

Ontvang 10 euro gratis Ethereum

Jouw cryptoavontuur starten met €10 gratis Ether? In samenwerking met Bitvavo mogen wij vandaag 10 euro aan gratis Ethereum of een andere crypto weggeven aan onze lezers. 

Maak via onderstaande knop een account aan en je ontvangt een welkomstbonus van 10 euro. Ook handel je de eerste €10.000 binnen de eerste 7 dagen na je registratie helemaal gratis (t.w.v. €25). Alle voorwaarden vind je op de pagina onder de knop.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu