Blockchain Stories
Hester Peirce de nieuwe SEC voorzitter of toch niet? 
Nieuws Regulatie

Hester Peirce de nieuwe SEC voorzitter of toch niet? 

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

In 2024 heeft de crypto wereld tot nu toe veel krantenkoppen gehaald. Het heeft zelfs een cruciale rol gespeeld in de aanstaande presidentsverkiezingen en beïnvloedt ook de denkwijze van de Securities and Exchange Commission (SEC) ten aanzien van digitale activa.

Staat de positie van Gensler op het spel? 

Tijdens de crypto adoptie en de anti crypto houding van de huidige SEC voorzitter Gary Gensler, deelde vertegenwoordiger French Hill, die meedingt naar het voorzitterschap van de House Financial Services Committee, onlangs zijn gedachten over het toekomstige leiderschap van de SEC.

In de laatste editie van de Unchained podcast zei Hill: 

Hester Peirce zou altijd mijn aanbeveling zijn om voorzitter te worden.

Bron: Hill

Hill verwijst hier naar Hester Maria Peirce, een Amerikaanse advocaat die momenteel dient als commissaris van de SEC.

Hill legde uit dat ondanks Gensler’s kwalificaties, zijn benadering van innovatie, kapitaalvorming en digitale activa teleurstellend is geweest voor de crypto community. 

Specifiek bekritiseerde Hill Gensler voor het vertragen van de goedkeuring van Bitcoin (Ticker: BTC) en Ethereum (Ticker: ETH) exchange traded products (ETP’s), een kwestie die federale tussenkomst van de rechtbank vereiste. Destijds bestempelden de rechtbanken dit proces als arbitrair en willekeurig.

Waarom waardeert Hill de FIT21-wet? 

Verder besprak Hill tijdens het gesprek de vooruitgang en uitdagingen van cryptocurrency wetgeving in de Verenigde Staten. Hill prees de uitgebreide FIT21 wet, die met bipartijdige steun door het Huis werd aangenomen, en verklaarde dat deze regulering kwesties met betrekking tot stable coins en digitale activa aanpakt. Hij voegde eraan toe: 

We hebben dat soort vooruitgang geboekt in minder dan een jaar.

Bron: Hill

Hij erkende ook de inspanningen van de Senaat, waaronder senatoren Boozman, Lummis en Gillibrand. Hill bekritiseerde echter de trage vooruitgang van de Senaatscommissie voor Bankzaken. 

Daarnaast benadrukte hij de noodzaak van duidelijke regelgeving en bipartijdige samenwerking en drong hij er bij de Senaat op aan om: 

De weinige resterende dagen die we hier in dit Congres hebben te gebruiken om deze wetgeving vooruit te helpen.

Bron: Hill

Waarom CFTC toezicht voor spot crypto beurzen logisch is 

Tot slot stelde hij, om de zaken transparanter te maken, ook voor om het toezicht op spot cryptocurrency beurzen toe te wijzen aan de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). 

Dit idee is controversieel binnen veel geledingen van de crypto-industrie. Volgens Hill is de CFTC echter na uitgebreide discussies en hoorzittingen de juiste autoriteit voor dit toezicht, vooral omdat BTC en ETH algemeen worden beschouwd als commodities.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu