Blockchain Stories
Grootste virtuele bank in HongKong biedt diensten aan stablecoin uitgevers
Nieuws

Grootste virtuele bank in HongKong biedt diensten aan stablecoin uitgevers

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

ZA Bank, de grootste virtuele bank in HongKong, zet vandaag nieuwe maatstaven door exclusieve reserve bankdiensten aan te bieden aan stablecoin uitgevers. Dit initiatief komt voort uit de recente regelgevende vooruitgang op het gebied van cryptocurrency en benadrukt de sterke band tussen fintech innovatie en traditionele financiële regelgeving.

Stablecoins en hun waarde

Stel je voor dat stablecoins de ‘digitale dollars’ zijn van de crypto wereld. Ze houden de waarde van je bezittingen vast zonder de volatiliteit die je bij andere cryptocurrencies ziet. Dit maakt ze aantrekkelijk voor zowel particuliere als institutionele beleggers.

Een stablecoin is gekoppeld aan een traditionele valuta, zoals de Amerikaanse dollar, en biedt zo een stabiele waarde, waardoor je de voordelen van digitale valuta kunt benutten zonder grote waarde schommelingen.

De rol van ZA Bank

ZA Bank heeft een belangrijke stap gezet door exclusieve reserve bankdiensten te bieden aan stablecoin uitgevers, wat betekent dat deze uitgevers hun reserve activa nu kunnen onderbrengen bij een betrouwbare financiële instelling.

Yao Wensong zei:

Deze dienst combineert traditionele bankconcepten met moderne fintech innovatie. Door samen te werken met Yuancoin, de eerste stablecoin uitgever die van dit aanbod profiteert, wordt een belangrijke stap gezet richting innovatie en stabiliteit van digitale activa.

Yao Wensong, CEO van ZA Ban

Betekenis voor fintech en traditionele financiën

Deze ontwikkeling is belangrijk voor de crypto industrie en de bredere financiële wereld. Het toont aan hoe fintech innovaties steeds meer verweven raken met traditionele financiële regelgeving, met als doel de stabiliteit en veiligheid van cryptocurrencies te versterken. De Hong Kong Monetary Authority (HKMA) heeft een “sandbox” initiatief opgezet waarin projecten zoals die van ZA Bank en Yuancoin kunnen worden getest voordat ze breder worden uitgerold, wat een gecontroleerde omgeving biedt voor veilige ontwikkeling en beoordeling van nieuwe ideeën.

De samenwerking tussen ZA Bank en stablecoin uitgevers zoals Yuancoin belooft veel voor de toekomst van de digitale financiële wereld. Door reserve bankdiensten aan te bieden, helpt ZA Bank de stabiliteit van stablecoins te waarborgen. Dit is gunstig voor gebruikers en beleggers die veilige manieren zoeken om in cryptocurrencies te investeren. Regelgevende instanties moeten ervoor zorgen dat deze diensten voldoen aan de wet- en regelgeving om misbruik te voorkomen en financiële stabiliteit te garanderen.

De introductie van reserve bankdiensten voor stablecoin uitgevers door ZA Bank markeert een mijlpaal in cryptocurrency en fintech. Het toont hoe traditionele banken kunnen samenwerken met nieuwe technologieën om de stabiliteit en veiligheid van digitale activa te verbeteren. Voor crypto enthousiastelingen, fintech gebruikers en beleggers biedt dit nieuwe kansen en uitdagingen die de toekomst van de financiële wereld zullen vormen.

Uitleggend over dit initiatief, merkte Eddie Yue, chief executive van de HKMA, onlangs op:

De sandbox regeling dient als een effectief kanaal voor de HKMA en de industrie om van gedachten te wisselen over het voorgestelde regelgevingsregime, en zal de formulering van doelgerichte en risicogebaseerde regelgevende vereisten vergemakkelijken, wat essentieel is voor het bevorderen van de duurzame en verantwoorde ontwikkeling van de stablecoin uitgifte.

Eddie Yue

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu