Blockchain Stories
Winklevoss tweeling: crypto donaties en politieke invloed
Bitcoin Nieuws

Winklevoss tweeling: crypto donaties en politieke invloed

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Cryptocurrency en politiek lijken misschien ver uit elkaar te liggen, maar de recente gebeurtenissen laten zien dat deze werelden steeds meer met elkaar verweven raken. Onlangs hebben de Winklevoss tweeling, bekend van hun investeringen in Bitcoin, een grote donatie gedaan aan een politieke campagne met als doel om een belangrijke criticus van cryptocurrency te verslaan. Laten we eens kijken naar wat er precies is gebeurd en wat dit betekent voor de toekomst van crypto.

Een miljoen dollar in Bitcoin voor politieke steun

De Winklevoss tweeling, Tyler en Cameron, hebben samen $1 miljoen in Bitcoin gedoneerd aan de campagne van John Deaton, een Republikeinse kandidaat die het opneemt tegen Senator Elizabeth Warren in Massachusetts. Elke broer doneerde $500.000 in Bitcoin, wat laat zien hoe sterk ze Deaton steunen en het niet eens zijn met Warren’s standpunten over cryptocurrency.

Tyler Winklevoss noemde Senator Warren zelfs “crypto’s openbare vijand nummer één” en beschuldigde haar ervan de drijvende kracht te zijn achter de strenge regels van de Biden administratie ten aanzien van cryptocurrencies. Aan de andere kant prees Cameron Winklevoss Deaton als iemand die positief staat tegenover Bitcoin en andere digitale valuta. Deze steun maakt deel uit van een bredere beweging binnen de crypto gemeenschap om kandidaten te steunen die digitale activa gunstig gezind zijn en zich verzetten tegen strenge regelgeving.

Wat betekent dit voor de crypto gemeenschap?

De campagne van John Deaton accepteert cryptocurrency donaties, wat goed aansluit bij zijn steun voor digitale valuta en aantrekkelijk is voor crypto enthousiastelingen. Dit maakt zijn campagne een belangrijk focuspunt voor iedereen die politieke verandering wil zien op het gebied van crypto regelgeving.

Daarnaast hebben de Winklevoss tweeling eerder grote politieke donaties gedaan. Vorige maand steunden ze voormalig president Donald Trump met $2 miljoen voor zijn campagne voor de Republikeinse presidentsnominatie. Ze doneerden ook $250.000 elk aan een super PAC die Trump steunt. Deze donaties laten zien hoe actief de tweeling betrokken is bij de politiek en hoe ze kandidaten steunen die hun standpunten over crypto delen.

De bredere implicaties

De strijd om de Senaatszetel in Massachusetts tussen Deaton en Warren heeft grote gevolgen voor de regelgeving rond cryptocurrency in de VS. Warren pleit voor strengere regels, wat haar tot een doelwit maakt voor de crypto gemeenschap. Aan de andere kant biedt Deaton een alternatief dat meer in lijn is met de wensen van crypto voorstanders. Steun van bekende crypto figuren zoals de Winklevoss tweeling en grote bijdragen van bedrijven zoals Ripple Labs laten zien hoe hoog de inzet is bij deze verkiezing.

In het kort, de donatie van $1 miljoen in Bitcoin door de Winklevoss tweeling aan John Deaton’s campagne is een belangrijk moment in de wereld van cryptocurrency en politiek. Hun tegenstand tegen Senator Elizabeth Warren en steun voor pro crypto kandidaten toont de groeiende politieke betrokkenheid van de crypto gemeenschap. Naarmate de verkiezing nadert, zal de invloed van digitale activasteuners en de impact op crypto regelgeving nauwlettend worden gevolgd.

bitcoin usd grafiek tradingview
Bron: Tradinview

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu