Blockchain Stories
Ripple CEO Over IPO plannen en concurrentie met SWIFT
Altcoin Nieuws Ripple

Ripple CEO Over IPO plannen en concurrentie met SWIFT

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Ripple’s CEO, Brad Garlinghouse, deelde onlangs interessante inzichten over de toekomst van het bedrijf in een interview met Fortune’s Andrew Nusca. Hij besprak onder andere hun strategie omtrent een beursgang (IPO) en hun concurrentiepositie ten opzichte van het traditionele SWIFT netwerk.

Geen beursgang op de korte termijn

Garlinghouse was duidelijk over Ripple’s keuze om voorlopig geen beursgang te plannen, vooral gezien de uitdagende regelgeving. Hij zei:

We hebben publiekelijk verklaard dat we geen directe plannen hebben om naar de beurs te gaan. Waarom zou je dat doen in de huidige situatie met de SEC? We zijn niet populair binnen de muren van de SEC.

Garlinghouse

Deze uitspraak benadrukt de spanningen tussen Ripple en de regelgevende instantie, vooral na de belangrijke rechterlijke uitspraak van vorig jaar die bepaalde dat XRP geen effect is. In plaats van een IPO na te streven, heeft Ripple gekozen voor een andere strategie.

We zien een IPO als een stap in de reis, niet als het eindpunt. In plaats daarvan hebben we een reeks inkoopacties uitgevoerd waarbij we aandelen terugkopen van investeerders en werknemers. We zitten nu midden in een nieuwe inkoopactie en na afronding hiervan zullen we voor $4 miljard aan aandelen hebben teruggekocht.

Garlinghouse

Ripple vs. SWIFT

Garlinghouse sprak ook over de concurrentie met SWIFT, de wereldwijde standaard voor financiële berichten en grensoverschrijdende betalingen. Hij bekritiseerde de verouderde aard van het huidige overschrijvingssysteem.

Het SWIFT netwerk, ik kan me voorstellen dat iedereen hier op een bepaald moment in zijn leven een SWIFT overboeking heeft gedaan. Het komt voort uit de tijd van telegraafdraden, technologie die niet met het internet is meegegaan.

Garlinghouse

Ripple biedt een moderne oplossing die de wrijving bij wereldwijde geldtransfers aanzienlijk kan verminderen, vergelijkbaar met de vooruitgang in digitale communicatie. Garlinghouse zei hierover:

Concurreren we met SWIFT? Ja, er zijn veel betalingsnetwerken. Wat Ripple probeert te doen, is waarde laten bewegen zoals informatie vandaag beweegt.

Garlinghouse

Wanneer eindigt de XRP rechtszaak?

Garlinghouse ging ook in op de langdurige juridische strijd met de SEC over de status van XRP. Ondanks de hoge juridische kosten leidde dit uiteindelijk tot een gunstige uitspraak voor Ripple.

We beschouwden XRP altijd als een valuta en we hebben drieënhalf jaar lang een juridische strijd gevoerd die afgelopen zomer eindigde. We wonnen op het belangrijkste punt dat XRP op zichzelf geen effect is.

Maar de juridische kosten voor deze overwinning waren enorm, zo’n $150 miljoen.

Garlinghouse is optimistisch over een spoedige oplossing van de rechtszaak. “Er zijn een paar punten waar de rechter binnenkort over zou moeten beslissen, binnen een maand of twee. Ik kijk uit naar een volledige oplossing.”

Op het moment van schrijven staat XRP op $0,553 met een daling van 6,14% in 24 uur.

Ripple’s reis in de crypto wereld is nog lang niet voorbij. Met hun innovatieve aanpak en doorzettingsvermogen blijven ze een belangrijke speler in de evolutie van financiële technologie.

ripple tradingview grafiek

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu