Blockchain Stories
De positie van Bitcoin en de interesse van reguliere investeerders
Bitcoin Nieuws

De positie van Bitcoin en de interesse van reguliere investeerders

Start met €10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

Bitcoin, de digitale munt die ooit veel aandacht kreeg, ziet momenteel een daling in interesse bij gewone investeerders. Dit kan grote gevolgen hebben voor de toekomstige waarde van Bitcoin en de bredere cryptomarkt.

Reguliere investeerders zorgen vaak voor prijsstijgingen. Met de huidige afname in zoekopdrachten en minder actieve investeerders kan dit een uitdaging zijn. Toch blijft Bitcoin stijgen, wat wijst op blijvende activiteit en betrokkenheid binnen de markt.

Het volgen van zowel gewone als grote investeerders is belangrijk om deze dynamiek te begrijpen. Dit maakt het makkelijker om verstandige investeringsbeslissingen te nemen.

Lage interesse bij reguliere investeerders

De interesse van reguliere investeerders in Bitcoin is op het laagste punt in drie jaar. Dit blijkt uit een grote afname in Google zoekopdrachten naar Bitcoin sinds maart.

Volgens CryptoQuant oprichter Ki Young Ju is de vraag naar Bitcoin onder reguliere investeerders in de afgelopen 30 dagen met meer dan 15% gedaald. In het verleden was een stijging in interesse van reguliere investeerders vaak een drijvende kracht achter grote prijsstijgingen van Bitcoin.

Zonder deze interesse kan het moeilijker zijn voor Bitcoin om snel en veel in waarde te stijgen.

Het belang van reguliere investeerders

Hoewel particuliere investeerders meestal grotere Bitcoin transacties doen, beginnen grote prijsstijgingen pas echt wanneer ook reguliere investeerders massaal instappen. Analisten zoals Minkyu Woo van CryptoQuant benadrukken dat reguliere investeerders vaak de stemming en het koopvolume in de markt sterk beïnvloeden.

Interessant genoeg meldde VanEck CEO Jan van Eck onlangs dat een groot deel van de instroom in spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten waarschijnlijk afkomstig is van reguliere investeerders. Dit toont aan dat ondanks de huidige daling in algemene interesse, er nog steeds actieve deelname is van deze groep.

Bitcoin koers blijft stijgen

Ondanks de daling in zoekopdrachten en de afnemende interesse onder reguliere investeerders, heeft Bitcoin in de afgelopen zeven dagen nog steeds een stijging van 12,36% laten zien. Dit wijst erop dat er nog steeds veel activiteit en betrokkenheid is binnen de markt.

Het vasthouden aan belangrijke prijsniveaus blijft echter cruciaal. Op 17 juli bereikte Bitcoin een waarde van $65.686, na een periode van 27 dagen onder de $65.000 te hebben gehandeld. Sindsdien is de koers teruggezakt naar $63.975. Het behoud van steun op belangrijke niveaus kan de weg vrijmaken voor verdere prijsstijgingen.

De huidige daling in interesse voor Bitcoin bij reguliere investeerders kan zorgwekkend zijn voor diegenen die hopen op een snelle prijsstijging. Echter, de blijvende betrokkenheid van particuliere investeerders en de recente prijsstijgingen tonen aan dat Bitcoin nog steeds een sterk en relevant financieel instrument is.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de dynamiek van de cryptomarkt, is het volgen van zowel reguliere als particuliere investeerders belangrijk. Het begrijpen van deze trends kan helpen bij het nemen van verstandige investeringsbeslissingen in deze volatiele maar spannende markt.

bitcoin price chart juli 2024 1
Bron: Tradingview

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot €10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

De groeiende rol van stablecoins in de cryptomarkt

Pieter de Haan

Hoe hoog kan BONK gaan als het dit niveau doorbreekt?

Timo Bruinsma

Ethereum Pectra upgrade: dit betekent het voor houders van ETH

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu