Blockchain Stories
ZachXBT lost WazirX hack bug bounty op en ontmaskert hacker
Nieuws

ZachXBT lost WazirX hack bug bounty op en ontmaskert hacker

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De bekende crypto onderzoeker ZachXBT heeft vandaag de Arkham bug bounty binnengehaald nadat hij overtuigend bewijs had geleverd van het KYC-geverifieerde exchange wallet adres dat door een hacker werd gebruikt om de $235 miljoen van de WazirX te stelen. Daarnaast gaat het volgens hem mogelijk om een Lazarus Group aanval.

Eerder vandaag werd bekend dat WazirX gehackt is en dat er zo’n $235 miljoen buitgemaakt.

ZachXBT verdient met de bug bounty zo’n $8.250

Vanochtend plaatste Arkham een bounty van 5,000 ARKM, ter waarde van ongeveer $8.250, voor iedereen die het KYC deposit adres kon aantonen, de identiteit van de hacker kon bekendmaken of hulp kon bieden bij het terugvinden van de gestolen fondsen.

ZachXBT deelde zijn methode voor het traceren van de transacties van de hacker en merkte op dat de WazirX hack “potentieel de kenmerken van een aanval door de Lazarus Group heeft.” Het blockchain analysebedrijf Elliptic had vergelijkbare vermoedens dat de hack mogelijk verband houdt met het Noord-Koreaanse hackerscollectief.

Je kan zijn volledige analyse in de tweet hieronder vinden:

Eerdere successen van ZachXBT

Eerder verdiende ZachXBT al een bug bounty van $150.000 van Arkham voor het leveren van bewijs van de maker van de Donald Trump DJT token. Hij leverde bewijs dat Martin Shkreli de maker van DJT was, wat Arkham accepteerde als ‘definitief’ bewijs.

Wil jij altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Volg ons dan op Google Nieuws.

Ontvang $40 gratis bij Bybit

Bybit powered by SATOS biedt nieuwe traders 10% korting op de handelskosten en een bonus tot wel $40 (ongeveer €37). Bybit werkt samen met SATOS welke een registratie bij De Nederlandsche Bank (DNB) heeft. 

Om aanspraak te maken op de $40 is een storting van minimaal $400 vereist. Bij een storting van minimaal $100 ontvang je $20 (ongeveer €18,50). Alle gebruikers ontvangen de 10% korting op de handelskosten (geldig voor 30 dagen).

Bybit heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers. Registreer een account via onderstaande knop en profiteer van de welkomstbonus. Je vindt de voorwaarden op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

3 redenen waarom de Bitcoin koers vandaag daalt

Scott

Waarom dit het moment is om DOGE in de gaten te houden

Scott

Komt populaire Flappy Bird terug als crypto play-to-earn game?

Michel Borggreve

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu