Blockchain Stories
WazirX hack: Meer dan $230 miljoen aan crypto gestolen
Altcoin Crypto Exchange Nieuws

WazirX hack: Meer dan $230 miljoen aan crypto gestolen

Start met €10 gratis crypto bij Bitvavo en handel €10.000 gratis

Start nu

De populaire Indiase cryptocurrency exchange WazirX heeft een enorme hack van meer dan $230 miljoen aan digitale activa gemeld. Het drama werd bekend zich toen CyversAlerts waarschuwde voor verdachte transacties die wezen op een mogelijke hack van de Safe Multisig wallet van WazirX op het Ethereum netwerk.

Verdachte transacties op het Ethereum netwerk

CyversAlerts trok aan de bel met een tweet waarin ze de verdachte activiteiten rondom de Safe Multisig wallet van WazirX aantoonden. Volgens de melding zijn er in totaal $234,9 miljoen aan fondsen verplaatst naar een nieuw adres. Deze transacties werden uitgevoerd door partijen die gefinancierd zijn via Tornado Cash, een bekende mixer die wordt gebruikt om de herkomst van cryptocurrencies te verbergen.

De hacker begon meteen met het omwisselen van verschillende digitale activa, waaronder PEPE, GALA en USDT, naar ETH. Ondanks pogingen om contact op te nemen met WazirX, bleef een reactie uit en bleek de wallet inmiddels gecompromitteerd te zijn door een kwaadwillende actor.

Wat is er precies gestolen?

Het gestolen bedrag omvat een breed scala aan cryptocurrencies. De cijfers liegen er niet om:

  • 5,43 biljoen SHIB ter waarde van $102 miljoen
  • 15.298 ETH met een waarde van $52,5 miljoen
  • 20,5 miljoen MATIC, goed voor $11,24 miljoen
  • 640,27 miljard PEPE ter waarde van $7,6 miljoen
  • 5,79 miljoen USDT
  • 135 miljoen GALA met een waarde van $3,5 miljoen

Naast deze gestolen fondsen heeft de aanvaller nog steeds meer dan $100 miljoen aan SHIB en meer dan $4,7 miljoen aan FLOKI in bezit, klaar om te worden verkocht.

Reactie van WazirX en maatregelen

WazirX heeft de hack inmiddels bevestigd via hun officiële Twitter account. In een verklaring laten ze weten op de hoogte te zijn van de beveiligingsinbreuk en dat hun team hard werkt om de situatie te onderzoeken. Om de veiligheid van gebruikersfondsen te waarborgen, zijn zowel fiat als crypto opnames tijdelijk gepauzeerd. WazirX bedankt hun gebruikers voor hun geduld en belooft verdere updates te verstrekken zodra er meer informatie beschikbaar is.

Deze gebeurtenis benadrukt opnieuw de risico’s en uitdagingen die gepaard gaan met het beveiligen van digitale activa in de snel evoluerende wereld van cryptocurrency. Het incident met WazirX is een waarschuwing voor andere exchanges om hun beveiligingsmaatregelen voortdurend te evalueren en te versterken.

Volg ons op Google Nieuws om altijd op de hoogte te blijven van het laatste cryptocurrency nieuws.

Ontvang tijdelijk tot €50 gratis Bitcoin bij OKX

OKX heeft recent haar exchange en Web3 wallet in Nederland gelanceerd en om dit te vieren kunnen alle nieuwe Nederlandse gebruikers tot wel €50 aan gratis Bitcoin claimen. 

Bij OKX handel je in meer dan 150 crypto's (euro-paren), stake je je crypto en krijg je een app met de meest geavanceerde trading functies. Daarnaast kan je met de Web3 wallet eenvoudig decentraal handelen en investeren in duizenden tokens.

OKX heeft in Nederland een registratie bij De Nederlandsche Bank en heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen gebruikers. Bekijk hier aan welke voorwaarden je moet voldoen om de gratis crypto te claimen.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu