Blockchain Stories
Wat als Duitsland besloot zijn Bitcoin niet te verkopen?
Bitcoin Cryptomarkt Update Nieuws

Wat als Duitsland besloot zijn Bitcoin niet te verkopen?

Start met ā‚¬10 gratis Bitcoin bij Bitvavo en handel ā‚¬10.000 gratis

Start nu

In de wereld van cryptocurrency gebeurt er altijd een heleboel, en een van de meest opvallende gebeurtenissen was de beslissing van de Duitse regering om al haar Bitcoin te verkopen. Deze actie had grote gevolgen voor zowel de markt als de waarde van de cryptoactiva. Maar wat als Duitsland haar Bitcoin had vastgehouden?

Laten we eens kijken naar de impact van deze beslissing en wat dit betekent voor Duitsland en de bredere cryptomarkt.

Waarom de verkoop?

De Duitse regering besloot om haar Bitcoin voorraad van 50.000 BTC te verkopen tijdens een periode waarin de markt al in een neerwaartse spiraal zat. Binnen enkele weken was de hele voorraad verkocht, wat bijdroeg aan een verdere daling van de Bitcoin prijs.

De gemiddelde verkoopprijs per Bitcoin was ongeveer $57.000, wat resulteerde in een totale opbrengst van ongeveer $3 miljard. De exacte reden voor deze massale verkoop was dat de Duitse staat Saksen verplicht was deze BTC te verkopen. Deze beslissing kreeg echter veel kritiek van zowel Duitse burgers als internationale waarnemers.

De huidige waarde van de Bitcoin voorraad

Als Duitsland had besloten om zijn Bitcoin voorraad niet te verkopen, zou de waarde van deze munten aanzienlijk zijn gestegen. Met de huidige prijs van Bitcoin rond de $65.000, zou de voorraad van 50.000 BTC nu een waarde hebben van ongeveer $3,24 miljard. Dit betekent dat Duitsland door simpelweg vast te houden aan zijn Bitcoin een extra $240 miljoen had kunnen verdienen in minder dan een week tijd.

Dit laat zien wat er werd gemist door de vroege verkoop, iets wat niet onopgemerkt bleef bij de Duitse bevolking en politici. Jaona Cotar, lid van de Duitse Bundestag, bekritiseerde de regering openlijk op sociale media vanwege deze beslissing.

De markt na de verkoop

Interessant genoeg had de verkoop van de Duitse Bitcoin voorraad ook positieve effecten op de bredere cryptomarkt. Nadat de laatste Bitcoin was verkocht en de Duitse portefeuille leeg was, begon de prijs van Bitcoin te stijgen. Deze opleving, die de prijs van Bitcoin van $53.000 naar $66.000 bracht, vertegenwoordigde een stijging van 20% in slechts een paar dagen.

Deze prijsstijging zorgde ook voor een verbetering van het marktsentiment, waarbij de stemming veranderde van extreme angst naar hebzucht in minder dan een week. Dit toont aan hoe veerkrachtig Bitcoin en de bredere cryptomarkt kunnen zijn, zelfs na aanzienlijke verkoopdruk.

De recente verkoop van de Bitcoin voorraad door de Duitse regering heeft de cryptowereld op zijn kop gezet. Hoewel critici wijzen op gemiste winsten, heeft de markt verrassend snel hersteld en zelfs geprofiteerd. Dit benadrukt het belang van geduld en inzicht in marktmechanismen voor cryptoliefhebbers en investeerders.

Bitcoin en andere cryptocurrencies blijven kansen bieden voor lucratieve investeringen, mits men goed geĆÆnformeerd is en strategisch handelt. Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen in de cryptowereld? Volg onze blog voor analyses en updates!

bitcoin index tradingview
Bron: Tradingview

Volg ons op Google Nieuws en blijf altijd op de hoogte van het laatste crypto nieuws.

Claim 10 euro gratis Bitcoin

Wij mogen in samenwerking met Bitvavo, de grootste exchange van Nederland, maar liefst 10 euro aan Bitcoin of een andere crypto weggeven aan onze bezoekers. Ook mag je tot ā‚¬10.000 commissievrij handelen binnen 7 dagen na je registratie.

Begin vandaag nog jouw avontuur met 10 euro gratis Bitcoin en maak een account aan via onderstaande knop. De voorwaarden voor de actie vind je op de actiepagina.

Gerelateerde berichten

VanEck stopt met Ethereum Futures ETF: Wat betekent dit voor beleggers?

Pieter de Haan

Waarom Bitcoin daalt en Ethereum en Dogecoin analyse

Pieter de Haan

Jupiter en zijn cryptovoorspelling, is dit het moment om te kopen?

Timo Bruinsma

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat u hiermee akkoord gaat, maar u kunt zich altijd afmelden als u dat wenst. Accepteer Lees meer

Nieuws
Koersen
Kopen
Gratis Crypto
Menu